Zaken 'Brabantse Walgemeenten' naar Middelburg in plaats van Breda

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Zeeland-West-Brabant > Nieuws > Zaken 'Brabantse Walgemeenten' naar Middelburg in plaats van Breda
Breda, 22 mei 2017

Vanaf 1 juni behandelt de rechtbank in Middelburg strafrechtelijke en civielrechtelijke jeugdrechtzaken en schuldregelingszaken (WSNP) uit de gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht. Tot nu toe werden deze zaken in Breda behandeld. Beide rechtbanklocaties maken deel uit van de rechtbank Zeeland-West-Brabant.

Brabantse Walgemeenten

Deze wijziging wordt ingevoerd om de rechtspraak voor iedereen zo goed mogelijk bereikbaar te houden en kwalitatief gelijkwaardige rechtspraak en dienstverlening te kunnen organiseren. Het gaat om alle nieuwe zaken uit de zogenaamde Brabantse Walgemeenten, Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht. Het zogeheten zaaksverdelingsreglement van de rechtbank is om deze reden aangepast en is per 1 juni 2017 van kracht.

Uitspraken

Meest gelezen berichten