Zomerexpositie Peer Rutten in Middelburgse rechtbank

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Zeeland-West-Brabant > Nieuws > Zomerexpositie Peer Rutten in Middelburgse rechtbank
Middelburg, 16 mei 2018

Kunstenaar Peer Rutten (1962) exposeert tot en met 31 juli 2018 in de entreehal van de rechtbank in Middelburg. Met zijn 'Momenten' wil hij zijn publiek stil laten staan en laten genieten van de alledaagse momenten op bijzondere plekken.

De 'Momenten' zijn vrije werken uit o.a. de series 'Terras' en de 'No-serie'. Of het nu foto's zijn van Papoea's, modellen uit zijn directe omgeving of abstracte beelden: steeds is er dat ene uitgangspunt: het vastleggen van die vorm, dat gevoel. Ook bij de keuze voor het medium laat Peer Rutten zich niet door verstandelijke voorkeuren leiden. Juist de krachtige lijnen en vlakken in combinatie met de materie, leveren vaak boeiende voorstellingen op. Dat daarbij de grens tussen kunstenaar en illustrator regelmatig wordt overschreven, mag alleen een geluk worden genoemd. De werken geven een indringend beeld van de zoektocht van een gedreven kunstenaar/illustrator.

De expositie van Peer Rutten bevindt zich in het openbare gebied van de rechtbank en is tussen 08:30 uur en 17:00 uur gratis toegankelijk voor alle belangstellenden. Legitimatie bij binnenkomst is wel noodzakelijk.

Uitspraken

Meest gelezen berichten