Zomerexpositie fotograaf Denz de Kroon in de rechtbank in Middelburg

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Zeeland-West-Brabant > Nieuws > Zomerexpositie fotograaf Denz de Kroon in de rechtbank in Middelburg
Middelburg, 08 juli 2016

Tot en met 29 september 2016 is het werk van fotograaf/beeldend kunstenaar Denz de Kroon te zien in de rechtbank in Middelburg. De tentoonstelling toont de speurtocht van De Kroon naar de geheimen en wonderen van de natuur. De expositie is te bezichtigen van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur.

Ontdekkingsreis

Denz de Kroon gaf de expositie de naam: ‘Neighbours Garden Holds a Secret’(De Tuin van mijn Buurman Herbergt een Geheim). Hij legt dit graag uit: “Jazeker, ook bij Uw buren zijn de geheimen te vinden. Sterker nog, in je eigen tuin zijn ze er ook.” Denz de Kroon is geen fotograaf pur sang. Begonnen als schilder, daarna maker van ruimtelijk werk en tegenwoordig installatie kunst en lichtobjecten, het toont aan dat het niet om het fotograferen alleen gaat bij De Kroon.

Spiegellijn

Bewerkte foto van een boom door Denz de Kroon

Na het fotograferen worden de foto's minimaal bewerkt op de computer, een simpele spiegeling ergens in de foto en de geheimen worden zichtbaar. Een simpele boom wordt een magisch wezen, een typisch Zeeuws landschap wordt een plek vol geheimen. De spiegellijn is de plek vol wonderen. In 'My Neighbours Garden Holds a Secret' is 1 jaar, 4 seizoenen van fotograferen te zien. Het begint met surreële landschappen met vervreemde titels en gaandeweg gaat het steeds meer over de bijna mythische wezens die uit de spiegeling naar voren komen.

Meer over de kunstenaar

Bewerkte foto van een boom door Denz de Kroon

Denz de Kroon (Goes, 1973) studeerde in 2002 af aan de Kunstacademie St. Joost in Breda. Naast beeldend kunstenaar is hij ook voorzitter/ medeoprichter van de kunststichting G2A in Goes. Wie meer wil zien of weten van Denz de Kroon kan kijken op zijn Facebookpagina of hem een mailtje sturen: denz@denzdekroon.nl.

 

Uitspraken

Meest gelezen berichten