Laden...

Werken en opleiding

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie en contact > Organisatie > Werken en opleiding

Werken bij de Rechtspraak

Van rechter tot bode en van administratief medewerker tot jurist en IT’er. Bij de Rechtspraak zet iedereen zich in voor rechtvaardigheid. Voor eerlijke kansen. Voor gelijke rechten. En uiteindelijk dus voor een rechtvaardige samenleving. Dat maakt werken bij de Rechtspraak uniek en impactvol, uitdagend en afwisselend. Werk jij mee?

 

De rechtspraak werkt voor iedereen, door jou

De Rechtspraak werkt voor iedereen en precies dát maakt ons werk zo uniek. Want waar mensen samenleven en samenwerken, raken ze in conflict. Wij zetten ons in voor rechtvaardigheid. Hoe groot of klein een zaak ook is, wij dragen zorg voor een transparant en eerlijk proces. Rechters die emoties van feiten scheiden. Gerechtsjuristen die oog hebben voor details. Administratief medewerkers die gevoel hebben voor het verhaal achter elk document. Beveiligers en bodes die begrijpen hoe belangrijk veiligheid en gastvrijheid is. En IT’ers die zich hard maken voor toegankelijkheid. Dankzij hen – én jou – werkt de Rechtspraak. Voor iedereen.

Bekijk onze vacatures

Opleidingen rechtspraak

Een goed opgeleide rechterlijke organisatie en rechtseenheid binnen Nederland. SSR is het opleidingsinstituut van de rechterlijke organisatie. Jaarlijks organiseert de SSR honderden cursussen voor medewerkers van de Rechtspraak en het OM.

 

Rechtspraak en het onderwijs

Bent u docent in het voortgezet onderwijs? En wilt u uw leerlingen iets leren over recht en rechtspraak? Ga aan de slag met het lesmateriaal en/of bezoek een rechtbank. Studenten kunnen ook op eigen initiatief kennismaken met de rechtspraak. Denk aan stage lopen of onderzoek doen. Tot slot helpt de Rechtspraak scholieren graag op weg met een werkstuk of spreekbeurt over de rechtspraak. 


Wetenschappelijk onderzoek naar de rechtspraak

Wilt u wetenschappelijk onderzoek doen naar de rechtspraak? Als u voor uw onderzoek medewerking nodig heeft van de Rechtspraak, kunt u toestemming vragen aan de Raad voor de rechtspraak.