Laden...

Gebruik van de webservice CCBR

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHome > Registers > Gebruik van de webservice CCBR

Gebruik van de webservice CCBR

Door gebruik te maken van de webservice, kan de gebruiker direct de resultaten van het register in zijn eigen digitale omgeving zien. Om de webservice te gebruiken, moet de gebruiker een abonnement te hebben. Vraag een abonnement aan.

De rechtspraak biedt de webservice gratis aan voor gebruikers, maar is niet verantwoordelijk voor de technische implementatie of ondersteuning ervan.

Hoe werkt de webservice?
Een programma dat gegevens ophaalt uit het CCBR, doorloopt de volgende stappen:

 1. Token ophalen
  Het programma stuurt de gebruikersnaam en wachtwoord over een versleutelde verbinding naar de autorisatieserver en krijgt een token.
 2. Wat is een token?
  De curatele- en bewind webservice maakt gebruik van autorisatie via een (SAML) token. Het token wordt uitgegeven door een aparte (secure token) service. Met dit mechanisme is de curatele- en bewind webservice voorbereid op het gebruik van eHerkenning (eherkenning.nl) voor system-to-system communicatie. Vooralsnog wordt de identiteit van een abonnee vastgesteld op basis van de gebruikersnaam en wachtwoord die aan elke abonnee zijn verstrekt.

  De secure token service van de Rechtspraak is bereikbaar op: https://sts.rechtspraak.nl/adfs/services/trust.

  WSDL/metadata:
  https://sts.rechtspraak.nl/adfs/services/trust/mex.

  De service om token op te halen: https://sts.rechtspraak.nl/adfs/services/trust/13/usernamemixed.

  Relying party:
  https://ccbrservice.rechtspraak.nl/ccbrdataservice.svc (private certificaten nodig, zie technische documentatie)

 3. Zoeken naar een curatele of bewind
  Het programma stuurt tenminste de achternaam en geboortedatum van de persoon naar de curatele- en bewind webservice (samen met het token) over een versleutelde verbinding. De service geeft een lijst met gevonden personen waarvan de curatele of bewind in het register is aangetekend. Zie zoekresultaten voor meer informatie over de resultaten.

 4. Informatie over een curatele of bewind ophalen
  Het programma stuurt de code voor een gevonden persoon naar de curatele- en bewind webservice (samen met het token) over een versleutelde verbinding. De service geeft de gedetailleerde informatie over de curatele of bewind voor zover dat in het register staat.

 5. Opnieuw zoeken, informatie ophalen, etc.
  Het programma kan het token een uur lang gebruiken om de curatele- en bewind webservice te bevragen. Daarna moet een nieuw token opgehaald worden.

Technische documentatie met resultaten uit de curatele- en bewindwebservice.

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Algemene vraag

Algemene vragen over de rechtspraak, vragen over bewind(voering) en ondersteuning bij het digitaal werken in Mijn Rechtspraak en Mijn CBM (was Mijn Bewind):

 • Maandag t/m donderdag: 8:00 uur tot 20:00 uur
 • Vrijdag: 8:00 uur tot 17:30 uur

Financiële vraag

Vragen over griffierecht, saldo-opgave, uitstel van betaling aanvragen/betalingsregeling, kopie van de nota en leverancierszaken:

088 361 10 01

rsc.financieel@rechtspraak.nl

 • Maandag t/m vrijdag: 8:00 tot 17:30 uur

Vraag over rechtszaak of dossier

Vraag over een lopende procedure: neem contact op met de rechtbank, het gerechtshof of het bijzonder college die de zaak behandelt.

Contact