Laden...

Procederen in reguliere vreemdelingenzaken

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksReglementen procedures en formulieren > Bestuursrecht > Procederen in reguliere vreemdelingenzaken

U bent advocaat: keuze tussen digitaal of op papier procederen

Indienen: 

Geef in het formulier aan hoe u verder wilt procederen: digitaal via Mijn Rechtspraak of op papier. U kunt digitaal verder procederen in alle zaken waar de IND verweerder is of optreedt namens een andere overheidsorganisatie (bestuursorgaan). 

Digitaal procederen, hoe werkt dat? 

  • Stap 1: Nadat u een zaak heeft ingediend, ontvangt u van het CIV een ontvangstbevestiging met een NL-zaaknummer. 
  • Stap 2: Door met uw advocatenpas in te loggen op Mijn Rechtspraak-Asiel en Bewaring, vindt u de zaak in uw zaakoverzicht. Of typ het zaaknummer in de zoekbalk. 
  • Stap 3: Via Mijn Rechtspraak kunt u (aanvullende) stukken digitaal indienen, berichten sturen naar de rechtbank en het digitale dossier bekijken. 
 

Zie ook: 

 

Hoger beroep vreemdelingenzaken 

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (RvS) is de hogerberoepsrechter in vreemdelingenzaken. Meer informatie: 

 

U bent geen advocaat: u procedeert op papier

Beroepsprocedure


Hoger beroep

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (RvS) is de hogerberoepsrechter in vreemdelingenzaken. Meer informatie: 

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Algemene vraag

Algemene vragen over de rechtspraak, vragen over bewind(voering) en ondersteuning bij het digitaal werken in Mijn Rechtspraak en Mijn CBM (was Mijn Bewind):

Lees meer over contact via WhatsApp

  • Maandag t/m donderdag: 8:00 uur tot 20:00 uur
  • Vrijdag: 8:00 uur tot 17:30 uur

Financiële vraag

Vragen over griffierecht, saldo-opgave, uitstel van betaling aanvragen/betalingsregeling, kopie van de nota en leverancierszaken:

088 361 10 01

rsc.financieel@rechtspraak.nl

  • Maandag t/m vrijdag: 8:00 tot 17:30 uur

Vraag over rechtszaak of dossier

Vraag over een lopende procedure: neem contact op met de rechtbank, het gerechtshof of het bijzonder college die de zaak behandelt.

Contact