Laden...

Landelijk strafprocesreglement

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksReglementen procedures en formulieren > Strafrecht > Landelijk strafprocesreglement
Veilig Mailen met de Rechtspraak

Sinds 1 februari 2022 is er geen faxverkeer meer mogelijk met de Rechtspraak. Via Veilig Mailen stuurt en ontvangt u veilig persoonlijke en vertrouwelijke gegevens.

Landelijk strafprocesreglement

Op 1 januari 2019 is een nieuw landelijk strafprocesreglement voor de strafsectoren van de rechtbanken en het Openbaar Ministerie (het OM) in werking getreden (waarbij periodiek actualisering plaatsvindt). Het procesreglement bevat voorschriften voor een uniforme behandeling van strafzaken door de rechtbanken en het OM. Deze procesregels zijn van belang voor alle deelnemers aan het strafproces. Naast het bevorderen van rechtseenheid, wordt met het strafprocesreglement ook beoogd een kwalitatieve verbetering van de organisatie van het strafproces door te voeren. In dat kader bevat het strafprocesreglement voorschriften over roostering, logistiek, appointering en dossiersamenstelling.

 

Pilots nieuwe Wetboek van Strafvordering

 



 

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Algemene vraag

Algemene vragen over de rechtspraak, vragen over bewind(voering) en ondersteuning bij het digitaal werken in Mijn Rechtspraak en Mijn CBM (was Mijn Bewind):

  • Maandag t/m donderdag: 8:00 uur tot 20:00 uur
  • Vrijdag: 8:00 uur tot 17:30 uur

Financiële vraag

Vragen over griffierecht, saldo-opgave, uitstel van betaling aanvragen/betalingsregeling, kopie van de nota en leverancierszaken:

088 361 10 01

rsc.financieel@rechtspraak.nl

  • Maandag t/m vrijdag: 8:00 tot 17:30 uur

Vraag over rechtszaak of dossier

Vraag over een lopende procedure: neem contact op met de rechtbank, het gerechtshof of het bijzonder college die de zaak behandelt.

Contact