Laden...

Landelijk strafprocesreglement

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksReglementen procedures en formulieren > Strafrecht > Landelijk strafprocesreglement
Veilig Mailen met de Rechtspraak

Sinds 1 februari 2022 is er geen faxverkeer meer mogelijk met de Rechtspraak. Via Veilig Mailen stuurt en ontvangt u veilig persoonlijke en vertrouwelijke gegevens.

Landelijk strafprocesreglement

Op 1 januari 2019 is een nieuw landelijk strafprocesreglement voor de strafsectoren van de rechtbanken en het Openbaar Ministerie (het OM) in werking getreden (waarbij periodiek actualisering plaatsvindt). Het procesreglement bevat voorschriften voor een uniforme behandeling van strafzaken door de rechtbanken en het OM. Deze procesregels zijn van belang voor alle deelnemers aan het strafproces. Naast het bevorderen van rechtseenheid, wordt met het strafprocesreglement ook beoogd een kwalitatieve verbetering van de organisatie van het strafproces door te voeren. In dat kader bevat het strafprocesreglement voorschriften over roostering, logistiek, appointering en dossiersamenstelling.

 

Pilots nieuwe Wetboek van Strafvordering

  

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via:

Instagram Instagram

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon

Bereikbaar maandag t/m donderdag van 8:00 uur tot 20:00 uur en op vrijdag van 8:00 uur tot 17:30 uur.