Laden...

Grosse

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Wat is een grosse?

Een gewaarmerkt afschrift van een uitspraak dat voor de partijen bestemd is.

Een grosse van een echtscheidingsbeschikking is een officieel en gelegaliseerd exemplaar van de echtscheidingsbeschikking dat is uitgegeven door de rechtbank.

  • Het bevat een officiële handtekening en het zegel van de rechtbank, waardoor het als een authentiek juridisch document wordt beschouwd.
  • Het wordt vaak gebruikt voor juridische en administratieve doeleinden waarbij officiële erkenning vereist is, zoals naamswijzigingen, eigendomsoverdrachten en internationale erkenning van de echtscheiding.
  • Het heeft dezelfde juridische waarde als het originele vonnis van de rechtbank.

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Algemene vraag

Algemene vragen over de rechtspraak, vragen over bewind(voering) en ondersteuning bij het digitaal werken in Mijn Rechtspraak en Mijn CBM (was Mijn Bewind):

  • Maandag t/m donderdag: 8:00 uur tot 20:00 uur
  • Vrijdag: 8:00 uur tot 17:30 uur

Financiële vraag

Vragen over griffierecht, saldo-opgave, uitstel van betaling aanvragen/betalingsregeling, kopie van de nota en leverancierszaken:

088 361 10 01

rsc.financieel@rechtspraak.nl

  • Maandag t/m vrijdag: 8:00 tot 17:30 uur

Vraag over rechtszaak of dossier

Vraag over een lopende procedure: neem contact op met de rechtbank, het gerechtshof of het bijzonder college die de zaak behandelt.

Contact