Laden...

Zaak Pulheim

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHome > Bekende rechtszaken > Zaak Pulheim

Stand van zaken

De Bunker in Amsterdam Osdorp

De rechtszaak, genoemd naar het strafrechtelijk onderzoek 'Pulheim', dient bij de rechtbank Amsterdam.

De zaak bevindt zich nog in de voorbereidende fase. Er zijn op dit moment twee verdachten. De eerste pro-formazitting was op 15 januari 2020. Tijdens deze zitting is alleen gesproken over de zaak tegen Giërmo B., de man die begin oktober 2019 werd aangehouden. Hij wordt verdacht van medeplegen van moord en van heling.

Deze zitting vond plaats in de Bunker, de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam Osdorp.

Procedure

 
  1. Pro-formazittingen
    rechtbank Done
  2. Inhoudelijke behandeling
    rechtbank Active stap
  3. Uitspraak
    rechtbank te nemen stap

Wat is een pro-formazitting?

Tijdens een pro-formazitting wordt de zaak nog niet inhoudelijk behandeld. Een pro-formazitting is nodig, als een zaak binnen een bepaalde termijn op een zitting moet zijn geweest. Er wordt gesproken over de stand van het onderzoek, (eventueel) de voorlopige hechtenis en de verdere planning.

Agenda

DatumOmschrijving
nog niet bekend

Ontwikkelingen

DatumOmschrijvingMeer informatie
15 januari 2020Eerste pro-formazitting, geheel gewijd aan verdachte Giërmo B.
8 januari 2020Aankondiging eerste pro-formazitting op 15 januari

Zitting bijwonen

De behandeling van de zaak is openbaar. Belangstellenden kunnen de zitting dan ook bijwonen. In de Bunker is de ruimte op de publieke tribune echter zeer beperkt en journalisten hebben voorrang op het overige publiek. Er is dan ook geen garantie dat u naar binnen kunt. Daarom werd tijdens de pro-formazitting van 15 januari 2020 voor het publiek een videozaal opengesteld in de rechtbank aan de Parnassusweg in Amsterdam. Hier was de zitting live te volgen. Het was niet nodig om u vooraf aan te melden. Wel moest u een geldig legitimatiebewijs bij u hebben. De rechtbank is gevestigd aan de Parnassusweg 220, de hoofdingang ligt aan de Fred. Roeskestraat (routebeschrijving).

Voor publiek is het in zowel de Bunker als in de rechtbank aan de Parnassusweg ten strengste verboden om foto’s, video’s en geluidsopnames te maken. In de videozaal in de rechtbank aan de Parnassusweg mogen mobiele telefoons en andere (draagbare) communicatiemiddelen niet ingeschakeld zijn. In de Bunker mag publiek überhaupt geen telefoon, laptop of andere communicatiemiddelen mee naar binnen nemen. Er zijn geen kluisjes beschikbaar om spullen in op te bergen.

Informatie voor de pers

Journalisten die een zitting willen bijwonen, dienen zich van tevoren te accrediteren. Neem voor meer informatie contact op met de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam.

Telefoon: 088-3611440
E-mail: info.rechtbankamsterdam@rechtspraak.nl.