Laden...

Zaak Pulheim

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHome > Bekende rechtszaken > Zaak Pulheim

Stand van zaken

De Bunker in Amsterdam Osdorp

Deze rechtszaak, genoemd naar het strafrechtelijk onderzoek 'Pulheim', dient bij de rechtbank Amsterdam.

De zaak bevindt zich nog in de voorbereidende fase. Er zijn op dit moment drie verdachten. De eerstvolgende pro-formazitting is op woensdag 4 maart 2020. Tijdens deze zitting wordt alleen gesproken over de zaak tegen de verdachte Anouar T. Hij wordt verdacht van het medeplegen van moord en van heling.

Deze zitting vindt plaats in de Bunker, de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam Osdorp. Publiek kan de zitting volgen via een live videoverbinding in de rechtbank aan de Parnassusweg in Amsterdam.

Procedure

 
  1. Pro-formazittingen
    rechtbank Done
  2. Inhoudelijke behandeling
    rechtbank Active stap
  3. Uitspraak
    rechtbank te nemen stap

Wat is een pro-formazitting?

Tijdens een pro-formazitting wordt de zaak nog niet inhoudelijk behandeld. Een pro-formazitting is nodig, als een zaak binnen een bepaalde termijn op een zitting moet zijn geweest. Er wordt gesproken over de stand van het onderzoek, (eventueel) de voorlopige hechtenis en de verdere planning.

Agenda

DatumOmschrijving
4 maart 2020, 13.30 uurPro-formazitting in de Bunker in Amsterdam Osdorp. Tijdens deze zitting wordt alleen gesproken over de zaak tegen de verdachte Anouar T. (informatie voor pers en publiek)

Ontwikkelingen

DatumOmschrijvingMeer informatie
11 februari 2020Het voorarrest van de derde verdachte, een 31-jarige Rotterdammer, is met 30 dagen verlengd.
27 januari 2020Het voorarrest van de tweede verdachte, Anouar T., is met 30 dagen verlengd.
15 januari 2020Eerste pro-formazitting, geheel gewijd aan verdachte Giërmo B.
8 januari 2020 Aankondiging eerste pro-formazitting op 15 januari

Zitting bijwonen op 4 maart 2020

De behandeling van de zaak is openbaar. Belangstellenden kunnen de zitting dan ook bijwonen. In de Bunker is de ruimte op de publieke tribune echter zeer beperkt en journalisten hebben voorrang op het overige publiek. Er is dan ook geen garantie dat u naar binnen kunt. Daarom wordt voor het publiek een videozaal opengesteld in de rechtbank aan de Parnassusweg in Amsterdam. Hier is de zitting live te volgen. Het is niet nodig om u vooraf aan te melden. Wel moest u een geldig legitimatiebewijs bij u hebben. De zaal gaat kort voor de start van de zitting om 13:30 uur open voor publiek. De rechtbank is gevestigd aan de Parnassusweg 220, de hoofdingang ligt aan de Fred. Roeskestraat (routebeschrijving).

Voor publiek is het in zowel de Bunker als in de rechtbank aan de Parnassusweg verboden om foto’s, video’s en geluidsopnames te maken. In de videozaal in de rechtbank aan de Parnassusweg mogen mobiele telefoons en andere (draagbare) communicatiemiddelen niet ingeschakeld zijn. In de Bunker mag publiek überhaupt geen telefoon, laptop of andere communicatiemiddelen mee naar binnen nemen. Er zijn geen kluisjes beschikbaar om spullen in op te bergen.

Informatie voor de pers

Journalisten die een zitting willen bijwonen, dienen zich van tevoren te accrediteren. Neem voor meer informatie contact op met de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam.

Telefoon: 088-3611440
E-mail: info.rechtbankamsterdam@rechtspraak.nl.