Laden...

Zaak Pulheim

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHome > Bekende rechtszaken > Zaak Pulheim

Stand van zaken

De Bunker in Amsterdam Osdorp

Deze rechtszaak, genoemd naar het strafrechtelijk onderzoek 'Pulheim', dient bij de rechtbank Amsterdam. De zaak bevindt zich nog in de voorbereidende fase. Er zijn op dit moment drie verdachten.

Op woensdag 24 juni 2020 was er een pro-formazitting waarin de zaak werd behandeld van Giërmo B. en Moreno B. Deze zitting vond plaats in de Bunker in Amsterdam Osdorp.

In verband met corona werd slechts een beperkt aantal journalisten toegelaten. Publiek was niet welkom. Meer informatie.

Procedure

 
  1. Pro-formazittingen
    rechtbank Done
  2. Inhoudelijke behandeling
    rechtbank Active stap
  3. Uitspraak
    rechtbank te nemen stap

Wat is een pro-formazitting?

Tijdens een pro-formazitting wordt de zaak nog niet inhoudelijk behandeld. Een pro-formazitting is nodig, als een zaak binnen een bepaalde termijn op een zitting moet zijn geweest. Er wordt gesproken over de stand van het onderzoek, (eventueel) de voorlopige hechtenis en de verdere planning.

Agenda

DatumOmschrijving
29 juli 2020Pro-formazitting (de zaak tegen Anouar T.)
21 september 2020Pro-formazitting (de zaken tegen Giërmo B., Moreno B. en Anouar T.)

Ontwikkelingen

DatumOmschrijvingMeer informatie
24 juni 2020Pro-formazitting (de zaken tegen Giërmo B. en Moreno B.). Zij blijven in voorlopige hechtenis.Vooraf: dit persbericht
13 mei 2020Pro-formazitting. Tijdens deze zitting werd gesproken over de zaak tegen Anouar T. Hij blijft in voorlopige hechtenis.Vooraf: dit persbericht
1 april 2020Pro-formazitting. Tijdens deze zitting werd gesproken over de zaak tegen Giërmo B. en de zaak tegen Moreno B. Beide verdachten blijven in voorlopige hechtenis.Vooraf: informatie voor pers en publiek pro-formazitting
4 maart 2020Pro-formazitting. Tijdens deze zitting werd alleen gesproken over de zaak tegen de verdachte Anouar T. Hij blijft in voorlopige hechtenis.Vooraf: informatie voor pers en publiek tweede pro-forma zitting
11 februari 2020Het voorarrest van de derde verdachte, Moreno B., is met 30 dagen verlengd.
27 januari 2020Het voorarrest van de tweede verdachte, Anouar T., is met 30 dagen verlengd.
15 januari 2020Eerste pro-formazitting, geheel gewijd aan verdachte Giërmo B.
8 januari 2020 Aankondiging eerste pro-formazitting op 15 januari

Algemene informatie voor de pers

Journalisten die een zitting willen bijwonen, dienen zich van tevoren te accrediteren. Neem voor meer informatie contact op met de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam.

Telefoon: 088-3611440
E-mail: info.rechtbankamsterdam@rechtspraak.nl.