Laden...

Zaak Milica van Doorn

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHome > Bekende rechtszaken > Zaak Milica van Doorn

Stand van zaken

Foto van politielint bij vindplaats Anne Faber 
 
 

In het najaar van 2017 werd een grootschalig DNA-verwantschapsonderzoek uitgevoerd. undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefined was 1 van de 2 mannen die weigerden aan dit onderzoek deel te nemen. Doordat zijn broer wel DNA afstond, leidde het onderzoek – in combinatie met andere informatie – tot zijn aanhouding.

Op 11 december 2018 is A. door de rechtbank Noord-Holland veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf. Het hoger beroep bij het gerechtshof Amsterdam bevindt zich in de voorbereidende fase.

In een aparte bodemprocedure bij rechtbank Noord-Holland deed de rechter op 8 januari 2020 uitspraak. Hüseyin A. moet de vader van Milica een materiële vergoeding betalen voor gemaakte kosten en smartengeld.

Procedure

 1. Uitspraak
  rechtbank Genomen stap
 2. Pro-forma- en regiezittingen
  gerechtshof Genomen stap
 3. Inhoudelijke behandeling
  gerechtshof Te nemen stap
 4. Uitspraak
  gerechtshof Te nemen stap

Wat zijn pro-forma- en regiezittingen?

Tijdens een undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefined wordt de zaak nog niet inhoudelijk behandeld. Een pro-formazitting is nodig, als een zaak binnen een bepaalde termijn op een zitting moet zijn geweest. Er wordt gesproken over de stand van het onderzoek en de voorlopige hechtenis. Tijdens een regiezitting worden de onderzoekswensen van het Openbaar Ministerie en de advocaat geïnventariseerd en wordt gesproken over de verdere planning.

Agenda

DatumOmschrijving
binnen 3 maanden
na 4 februari 2020
Pro-formazitting

Ontwikkelingen

DatumOmschrijvingMeer informatie
4 februari 2020Beslissingen op verzoeken die op 21 januari zijn gedaan. Onderzoekswensen van de verdediging merendeels afgewezen. Zaak verwezen naar de raadsheer-commissaris voor het horen van vier getuigen.Beslissingen: ECLI:NL:GHAMS:2020:278
21 januari 2020Regiezitting
8 januari 2020Uitspraak in de civiele zaak: verdachte moet Milica's vader begrafeniskosten en shockschade betalenUitspraak: ECLI:NL:RBNHO:2020:17
17 december 2019Pro-formazitting
12 november 2019Zitting bodemprocedure rechtbank Noord-Holland
24 september 2019Pro-formazitting
18 september 2019Aankondiging pro-formazitting 24 september
29 januari 2019Eerste pro-formazitting hoger beroep
25 januari 2019 Accreditatie voor media hoger beroep
11 december 2018Uitspraak: 20 jaar gevangenisstraf Uitspraak: ECLI:NL:RBNHO:2018:10749
19/21 november 2018Inhoudelijke behandeling
4 september 2018Pro-formazitting
12 juni 2018Pro-formazitting
16 maart 2018Eerste pro-formazitting Vooraf: accreditatie pers

Procesdeelnemers

Gerechtshof

De raadsheren en AG’s die deze zaak behandelen worden later bekend gemaakt. 

Openbaar Ministerie

De raadsheren en AG’s die deze zaak behandelen worden later bekend gemaakt.  

Zitting bijwonen

Rechtbank Noord-Holland, locatie Schiphol  Gerechtshof Amsterdam

Zittingen in een strafzaak zijn meestal openbaar. U kunt als belangstellende een zitting bezoeken. Het hoger beroep in deze rechtszaak vindt plaats bij het gerechtshof Amsterdam, IJdok 20.

Persvoorlichting Gerechtshof Amsterdam

Perscontact

Communicatie en (pers)voorlichting gerechtshof Amsterdam
Telefoon: 088 - 361 36 09 of 088 - 361 36 61
E-mail: voorlichting-hof-amsterdam@rechtspraak.nl

Landelijke Persrichtlijn

De Persrichtlijn geeft aan wat journalisten en rechtbanken en gerechtshoven mogen verwachten en hoe de gerechten de pers behoren te voorzien van informatie voorafgaande aan, tijdens en na de rechtszaken.

Aanvraagformulier persfaciliteiten

Schrijvende pers kan alle openbare zittingen bijwonen. Om privacyredenen is het alleen toegestaan om opnameapparatuur mee te nemen wanneer hiervoor toestemming is gegeven. Aanvragen voor het maken van beeld- of geluidopnamen kunnen worden ingediend bij de communicatieadviseur.