Laden...

Ervaringen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOnderwerpen > Bewind > Ervaringen

Als iemand van 18 jaar of ouder niet meer goed voor een deel of het geheel van zijn geldzaken kan zorgen, kan de rechter een bewindvoerder benoemen die deze geldzaken beheert. De rechter controleert of de bewindvoerder dat goed doet.

Bewind regelen en wijzigen zijn procedures die vallen onder het civiel recht. Een advocaat is niet verplicht.

Ervaringen

 

Afbeelding toevoegen André Hardenbol en Bea Voskamp

‘We hebben ervoor gekozen allebei zowel bewindvoerder als mentor te worden’

Bea Voskamp en haar man André Hardenbol hebben een pleegzoon, Roel. Hij ontwikkelt zich vergeleken bij leeftijdsgenoten wat langzamer. Toen hij 18 werd, kon hij nog niet zelfstandig beslissingen over zijn geldzaken en zorg maken. Bea en André hebben bewind en mentorschap voor Roel geregeld.

 

Afbeelding toevoegen Francien van den Berg

‘Hij vond het fijn dat we zijn geldzaken dan echt samen zouden regelen’

Francien van den Berg is bewindvoerder voor haar zoon Matthijs: ‘Hij heeft autistische kenmerken. Ik wilde de hulp bij zijn geldzaken officieel regelen om eventuele ruzies te voorkomen. We zijn naar de notaris gegaan. Al snel was duidelijk dat bewind een goede oplossing zou zijn. Zo zouden we het juridisch kunnen regelen.‘

 

Afbeelding toevoegen Caren van Gemert

‘Mijn zussen staan helemaal achter mij als bewindvoerder en mentor’

Caren van Gemert heeft een zus met een verstandelijke beperking: ‘Mijn ouders zijn altijd allebei bewindvoerder en mentor voor haar geweest. Dat veranderde toen mijn moeder Alzheimer kreeg. Ik werd toen bewindvoerder en mentor voor mijn moeder.’ Toen de vader van Caren overleed, werd ze ook bewindvoerder en mentor voor haar zus.


Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Algemene vraag

Algemene vragen over de rechtspraak, vragen over bewind(voering) en ondersteuning bij het digitaal werken in Mijn Rechtspraak en Mijn CBM (was Mijn Bewind):

Lees meer over contact via WhatsApp

  • Maandag t/m donderdag: 8:00 uur tot 20:00 uur
  • Vrijdag: 8:00 uur tot 17:30 uur

Financiële vraag

Vragen over griffierecht, saldo-opgave, uitstel van betaling aanvragen/betalingsregeling, kopie van de nota en leverancierszaken:

088 361 10 01

rsc.financieel@rechtspraak.nl

  • Maandag t/m vrijdag: 8:00 tot 17:30 uur

Vraag over rechtszaak of dossier

Vraag over een lopende procedure: neem contact op met de rechtbank, het gerechtshof of het bijzonder college die de zaak behandelt.

Contact