Laden...

Tussentijdse evaluatie

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHome > Onderwerpen > Tussentijdse evaluatie

Tussentijdse evaluatie voor bewindvoerders, curatoren en mentoren

De rechter kan u als bewindvoerder, curator of mentor vragen tussentijds een verslag te maken. Zo kan de rechter controleren hoe het gaat met het bewind, de curatele of het mentorschap. Dit verslag heet tussentijdse evaluatie. Eerder vroeg de rechter er elke 5 jaar naar en heette het de vijfjaarlijkse evaluatie.

Met de tussentijdse evaluatie kan de rechter ook beoordelen of een minder ingrijpende maatregel nu voldoende is. Of dat het beter is om de persoon voor wie de maatregel is te beschermen met een zwaardere maatregel.

In de Checklist Tussentijdse evaluatie kunt u zien wat u moet beschrijven. 

De betrokkene (de persoon voor wie er bewind en/of mentorschap of curatele is) moet de tussentijdse evaluatie ondertekenen als hij ook in staat is de rekening en verantwoording te beoordelen en ondertekenen. Is er een tweede bewindvoerder, mentor of curator, dan moet ook hij de tussentijdse evaluatie ondertekenen.

Particulier bewindvoerder, curator en mentor

Mijn Bewind

Heeft u toegang tot Mijn Bewind? Log in met uw eigen DigiD (digid.nl) (niet die van de persoon voor wie u bewindvoerder en/of curator bent). Bekijk de uitleg over het indienen van een verslag in Mijn Bewind

Start het indienen via Mijn Bewind

In Mijn Bewind kunt u als particulier bewindvoerder en/of curator alle verslagen zoals de tussentijdse evaluatie en machtigingsverzoeken digitaal invullen en indienen. Ook is de status van de afhandeling digitaal te zien en verloopt het contact met de rechtbank online via Mijn Bewind. Heeft u nog geen toegang? Lees meer over Mijn Bewind.

Rechtspraak.nl (deze optie vervalt per 1 oktober 2023)

Heeft u geen toegang tot het digitale dossier in Mijn Bewind van degene(n) voor wie u bewindvoerder of curator bent? U kunt de tussentijdse evaluatie ook digitaal indienen via Rechtspraak.nl. De goedkeuringsbrief en ook eventuele vragen van de rechtbank krijgt u per post. U beantwoordt deze vragen ook per post.

Log in met uw eigen DigiD (niet die van de persoon voor wie u bewindvoerder of curator bent). Stap voor stap vult u de vragen in die gelden voor de situatie en voegt u documenten toe. 

Start het indienen via Rechtspraak.nl

Bent u benoemd door rechtbank Midden-Nederland? Dien de rekening en verantwoording niet via Rechtspraak.nl in, maar via het onderstaande pdf-formulier. Of meld u aan voor Mijn Bewind.

Pdf-formulier

Of u maakt gebruik van het pdf-formulier Tussentijdse evaluatie maatregel (pdf, 777,6 KB). Hierbij logt u niet in. U slaat het document direct op uw computer op en vult het in. Ook dit formulier print en ondertekent u voordat u het via de post verstuurt naar de rechtbank.

Taken en verplichtingen

Bewindvoerders, curatoren en mentoren hebben diverse taken en verplichtingen.

Professional

Digitaal toezicht op bewind

Bent u een professionele bewindvoerder en is uw kantoorsysteem verbonden met het digitale Toezicht-systeem van de Rechtspraak? Dan dient u het verslag digitaal in via dit Aansluitpunt Toezicht. Meer informatie over digitaal toezicht op bewind.

Is uw kantoorsysteem nog niet aangesloten, dan kunt u het pdf-formulier Tussentijdse evaluatie maatregel (pdf, 777,6 KB) invullen.

  1. Downloaden pdf-formulier
  2. Opslaan op uw computer
  3. De gevraagde gegevens invullen
  4. Afdrukken
  5. Handtekeningen zetten en
  6. Via de post versturen naar de rechtbank

Taken en verplichtingen

Bekijk het overzicht met de kwaliteitseisen en formulieren voor de professionele bewindvoerder, curator of mentor.


Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via:

volg ons op instagram Instagram

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon of WhatsApp

Bereikbaar maandag t/m donderdag van 8:00 uur tot 20:00 uur en op vrijdag van 8:00 uur tot 17:30 uur.

Lees meer over contact via WhatsApp