Laden...

Tussentijdse evaluatie

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHome > Onderwerpen > Tussentijdse evaluatie

Tussentijdse evaluatie voor curatoren, bewindvoerders en mentoren

De rechter kan u als curator, bewindvoerder en/of mentor vragen tussentijds een verslag te maken. Zo kan de rechter controleren hoe het gaat met de curatele, het bewind en/of het mentorschap. Dit verslag heet tussentijdse evaluatie. Eerder vroeg de rechter er elke 5 jaar naar en heette het de vijfjaarlijkse evaluatie.

Met de tussentijdse evaluatie kan de rechter ook beoordelen of een minder ingrijpende maatregel nu voldoende is. Of dat het beter is om de persoon voor wie de maatregel is te beschermen met een zwaardere maatregel.

In de Checklist Tussentijdse evaluatie kunt u zien wat u moet beschrijven. 

De betrokkene (de persoon voor wie er curatelebewind en/of mentorschap is) moet de tussentijdse evaluatie ondertekenen als hij ook in staat is de rekening en verantwoording te beoordelen en ondertekenen. Is er een tweede curator, bewindvoerder en/of mentor, dan moet ook hij de tussentijdse evaluatie ondertekenen.


Tussentijdse evaluatie maken en indienen


Particuliere curator of bewindvoerder en/of mentor

Als particuliere curator of bewindvoerder kunt u de tussentijdse evaluatie op 2 manieren maken en indienen:

  • digitaal via Mijn CBM als u daarvan gebruik maakt (log in met uw eigen DigiD, niet met de DigiD van de persoon voor wie u curator of bewindvoerder bent), of
  • per post: download pdf-formulier Tussentijdse evaluatie maatregel (pdf, 305,3 KB) en sla het op uw computer op, vul het in, print en onderteken het, en stuur het met de bijlagen naar de rechtbank die toezicht houdt op de curatele, het bewind en/of het mentorschap (of geef het af bij de informatiebalie).

Wilt u digitaal werken en heeft u nog geen toegang? U kunt zich aanmelden voor Mijn CBM.

Professionele curator of bewindvoerder en/of mentor

Als professionele bewindvoerder kunt u verslagen en verzoeken op 2 manieren maken en indienen:

  • digitaal, of
  • per post zoals hierboven beschreven voor de particuliere curatorbewindvoerder en/of mentor.

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Algemene vraag

Algemene vragen over de rechtspraak, vragen over bewind(voering) en ondersteuning bij het digitaal werken in Mijn Rechtspraak en Mijn CBM (was Mijn Bewind):

Lees meer over contact via WhatsApp

  • Maandag t/m donderdag: 8:00 uur tot 20:00 uur
  • Vrijdag: 8:00 uur tot 17:30 uur

Financiële vraag

Vragen over griffierecht, saldo-opgave, uitstel van betaling aanvragen/betalingsregeling, kopie van de nota en leverancierszaken:

088 361 10 01

rsc.financieel@rechtspraak.nl

  • Maandag t/m vrijdag: 8:00 tot 17:30 uur

Vraag over rechtszaak of dossier

Vraag over een lopende procedure: neem contact op met de rechtbank, het gerechtshof of het bijzonder college die de zaak behandelt.

Contact