Laden...

Kosten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Surseance van betaling is uitstel van betaling voor een bedrijf dat in tijdelijke financiële problemen verkeert. Surseance van betaling moet met een verzoekschrift worden aangevraagd bij de rechtbank. De procedure bij de rechtbank valt onder het burgerlijk recht (civiel recht). U kunt alleen voor uw eigen bedrijf surseance van betaling aanvragen, dus niet voor een ander bedrijf. U bent verplicht om een advocaat in te schakelen.

Kosten

Kosten voor de behandeling van de zaak door de rechter

Als schuldenaar en indiener van het verzoekschrift betaalt u de kosten voor de rechter: de griffierechten.

Kosten advocaat

Advocaten bepalen zelf wat ze voor hun diensten vragen. Hierdoor kunnen de tarieven van advocaten sterk verschillen. Vraag daarom bij het eerste gesprek met uw advocaat naar een inschatting van de kosten en het declaratiesysteem dat hij of zij gebruikt.

Vraag en antwoord

Wat is een schuldeiser?

Een persoon of onderneming die geld of een prestatie tegoed heeft van een andere persoon of onderneming.

Hoe kom ik er achter of aan een bedrijf surseance van betaling is verleend?

Op het moment dat een surseance van betaling is verleend, wordt dit gepubliceerd in het Centraal Insolventieregister (CIR). Hierin staat per wanneer de surseance van betaling is verleend en wie is benoemd tot bewindvoerder.

Hoe weet ik dat een bedrijf surseance van betaling heeft aangevraagd?

Als een verzoek om surseance van betaling is ingediend bij de rechtbank, ligt dat ter inzage bij de griffie van de rechtbank.

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via:
Instagram

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon

Bereikbaar maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 20.00 uur.

Veelgestelde vragen aan het Rechtspraak Servicecentrum