Laden...

Klankbordgroep van de Centrale Raad van Beroep voor de eerste keer dit jaar bij elkaar

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCentrale Raad van Beroep > Nieuws > Klankbordgroep van de Centrale Raad van Beroep voor de eerste keer dit jaar bij elkaar
Utrecht, 23 februari 2023

Vandaag, 23 februari, is de Klankbordgroep van de Centrale Raad van Beroep (CRvB) voor de eerste keer dit jaar bijeengekomen.

Bovendien was dit de eerste keer in de nieuwe samenstelling, waarbij Lisa Ansems het stokje van Hilke Grootelaar heeft overgenomen op 15 november vorig jaar. 
De Klankbordgroep adviseert het bestuur van de Centrale Raad van Beroep op thema's zoals innovatie en technologie, social media, verandermanagement, externe oriëntatie, maatschappelijk effectieve rechtspraak etc. 

Samenstelling

De klankbordgroep bestaat uit diverse deskundigen uit de samenleving die het bestuur van de CRvB een spiegel kunnen voorhouden.  

Leden van de Klankbordgroep zijn (alfabetische volgorde):

  • mr. dr. Lisa Ansems, postdoctoraal onderzoeker bij het Instituut voor Strafrecht en Criminologie aan de Universiteit Leiden
  • Stoffel Heijsman, oud-hoofdcommissaris van politie en plv. voorzitter Klachtencommissie Landelijke eenheid Politie
  • prof. mr. Ton Hol (voorzitter), hoogleraar rechtstheorie aan de Universiteit Utrecht, voorzitter van de Policy Group of Research Integrity (LERU) en voorzitter Committees of Research Integrity
  • Nick Kiran MScBa, gespecialiseerd in de 'marketing' (als een werkwoord) van complexe, technologische innovaties
  • prof. dr. Paul Schnabel, van 1998 tot 2013 directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en van 2013 tot 2015 kroonlid van de Sociaal-Economische Raad (SER).

Onderwerpen

Dit keer hebben de leden en bestuur met elkaar van gedachten gewisseld over onder meer de kansen en uitdagingen voor de Centrale Raad van Beroep en het 120-jarig bestaan van de CRvB dit jaar.

De Klankbordgroep komt dit jaar nog tweemaal bijeen, namelijk op 8 mei en 2 oktober.

Lees ook dit nieuwsbericht over de oprichting van de Klankbordgroep in 2019.

Vlnr: Lisa Ansems, Paul Schnabel, Takvor Avedissian (president CRvB), Ton Hol, Stoffel Heijsman, Judith Boeree (rechterlijk bestuurslid CRvB) en Nick Kiran.

Uitspraken