Laden...

Informatie voor de pers

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCentrale Raad van Beroep > Regels en procedures > Informatie voor de pers

Mediabeleid

Voor algemene vragen over uitspraken kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie.

De Centrale Raad van Beroep heeft vier persraadsheren die de media te woord kunnen staan over bij de CRvB aanhangige zaken. De persraadsheren zijn te spreken via de afdeling communicatie. Voor meer informatie over het mediabeleid, aanvragen van interviews die niet gebonden zijn aan een bepaalde individuele zaak en verzoeken tot het maken van opnames, kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie.

Persrichtijn

De Centrale Raad van Beroep hanteert de Persrichtlijn. Indien u beeld- en/of geluidsopnamen wilt maken dient u dat in ieder geval een werkdag (24 uur) van te voren te melden bij de afdeling communicatie (communicatie.crvb@rechtspraak.nl).

In afwijking van de persrichtlijn geldt bij de Centrale Raad van Beroep voor de pers het navolgende uitgangspunt:

  • De Centrale Raad van Beroep legt in verband met de privacy van partijen geen stukken ter inzage.

Huisregels voor de pers

Binnen het gebouw van de Centrale Raad van Beroep geldt een aantal huisregels. Voor de media kent de Centrale Raad van Beroep nog enkele aanvullende huisregels:

  • afgevaardigden van de media met audiovisuele apparatuur moeten zich altijd één werkdag vooraf melden bij de portier bij de hoofdingang;
  • er kan naar een persoonlijke legitimatie worden gevraagd;
  • afgevaardigden van audiovisuele media die geen toestemming hebben opnamen in de zittingzaal te maken, moeten hun apparatuur in overleg met de bodedienst buiten de zaal achterlaten;
  • een interview met advocaten, rechtzoekenden of andere betrokkenen bij een zitting vindt in de regel buiten het gebouw plaats. In sommige gevallen kan, na toestemming, van deze regel worden afgeweken;
  • het niet nakomen van de persrichtlijn kan leiden tot verwijdering uit of ontzegging van de toegang tot de zittingzaal of het gebouw of het niet verstrekken van informatie.

Perscontact

Algemeen perscontact:

U kunt contact opnemen met de afdeling communicatie (communicatie.crvb@rechtspraak.nl) of, bij afwezigheid, met het secretariaat (088  361 17 30).

Persraadsheren:

  • Mevrouw mr. J.T.H. Zimmerman
  • De heer mr. W.J.A.M. van Brussel
  • Mevrouw mr. K.M.P. Jacobs
  • Mevrouw mr. C.E.M. Marsé

De persraadsheren zijn bereikbaar via de afdeling communicatie of het secretariaat.

Uw persvragen aan de Centrale Raad van Beroep kunt u ook per e-mail stellen via: communicatie.crvb@rechtspraak.nl.

 

Opvragen uitspraken

De Centrale Raad van Beroep publiceert sinds 1 september 2004 alle uitspraken op rechtspraak.nl.