Pers gerechtshof Amsterdam

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Amsterdam > Bezoekinformatie > Pers gerechtshof Amsterdam

Contact en voorlichting

Voor vragen over zaken, zittingen en uitspraken van het hof kunt u terecht bij de afdeling Communicatie en (Pers)voorlichting. Zie de site van het Openbaar Ministerie voor informatie over het ressortsparket Amsterdam.

 

Toegang tot het gebouw

Vertegenwoordigers van de schrijvende pers, radio en televisie hebben toegang tot het gerechtsgebouw op vertoon van hun perskaart.

 

Opnamen

Voor het maken van opnamen van een zitting dient u van te voren contact op te nemen met de afdeling communicatie om u aan te melden. De voorzitter van de zitting bepaalt de gang van zaken tijdens die zitting.

Voor het maken van opnamen in de gebouwen van het gerechtshof Amsterdam dient u van te voren contact op te nemen met de de afdeling communicatie voor het verkrijgen van toestemming.

Perslijsten zittingen

Voor leden van de pers is het mogelijk om de perslijsten van de zittingen van de sectoren straf en handel te ontvangen. Die worden wekelijks digitaal per e-mail verzonden aan het opgegeven e-mailadres. Als u hiervoor in aanmerking wilt komen kunt u het aanmeldingsformulier (pdf, 601,7 KB) invullen en samen met een kopie van uw perskaart (NVJ of Politieperskaart) sturen aan de afdeling Communicatie en (Pers)voorlichting. U ontvangt de perslijsten een week voorafgaand aan de zitting.

Persraadsheren

  • mw. mr. W.M.C. Tilleman
  • dhr. mr. A.N. van de Beek

Contact met de persraadsheren verloopt via de afdeling communicatie.

Foto- of filmrapportages

In bijzondere gevallen kan het Paleis van Justitie worden gebruikt voor foto- of filmrapportages. U kunt hiervoor een verzoek per e-mail indienen bij voorlichting-hof-amsterdam@rechtspraak.nl. Wij nemen dan contact met u op.

 

Publicatie uitspraken

Uitspraken in zaken waarvoor veel belangstelling is bij pers en publiek of die om andere redenen interessant zijn, worden door het gerechtshof in geanonimiseerde vorm gepubliceerd op deze site.