Activiteiten hof Amsterdam tijdens Week van de Rechtspraak

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Amsterdam > Nieuws > Activiteiten hof Amsterdam tijdens Week van de Rechtspraak
Amsterdam, 11 augustus 2015

Van 7 t/m 12 september organiseert de Rechtspraak voor de derde keer de Week van de Rechtspraak. Tijdens deze week organiseren alle rechtbanken en gerechtshoven een of meerdere activiteiten voor het publiek. Elk jaar is er een gezamenlijk thema. Het thema van dit jaar is ‘De keuze tussen vrijheid en veiligheid. Een dag op de stoel van de rechter’.

Raadsheren bezoeken scholen

Van 7 t/m 11 september bezoeken raadsheren en griffiers van het hof  Amsterdamse VMBO scholen voor een interactieve filmquiz.

Rechtspraak Reporters worden bij het hof geïnstalleerd

Op 7 september worden ook de Rechtspraak Reporters gepresenteerd en geïnstalleerd. Deze installatie vindt plaats op maandag 7 september 2015 bij het gerechtshof Amsterdam.

De Rechtspraak heeft deze zomer 11 jongeren geselecteerd die de functie van Rechtspraak Reporter op zich gaan nemen. Het is een groep speciaal geselecteerde, actieve promotors van de rechtspraak in de belevingswereld van jongeren. Ze zijn in het hele land actief en communiceren via sociale media en andere online kanalen met een grote achterban.

De Rechtspraak Reporters vervullen een brugfunctie tussen de Rechtspraak en jongeren in Nederland en hebben als taak de kloof tussen de Rechtspraak en de jeugd te verkleinen. De groep reporters is divers in leeftijd (15-20 jaar), sekse, opleiding, culturele en maatschappelijke interesse en etnische achtergrond.
De Rechtspraak Reporters geven hun mening over het recht, rechtszaken en andere rechtsfeiten vanuit de point of view van jongeren, maar áltijd in het belang van het scheppen van een reëel beeld van de Rechtspraak bij jongeren in Nederland.

Informatie

Voor meer informatie neem contact op met voorlichting-hof-amsterdam@rechtspraak.nl , of bel met 088 3613661

Uitspraken

Meest gelezen berichten