Activiteiten tijdens Week van de Rechtspraak door hof Amsterdam

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Amsterdam > Nieuws > Activiteiten tijdens Week van de Rechtspraak door hof Amsterdam
Amsterdam, 09 september 2015

Deze week, de Week van de Rechtspraak, vonden bij en door het gerechtshof Amsterdam een tweetal activiteiten plaats:

Installatie Rechtspraak Reporters

Afgelopen maandag zijn 11 Rechtspraak Reporters geïnstalleerd in het Paleis van Justitie van het gerechtshof Amsterdam. Dit was een unieke gebeurtenis. Naast Frits Bakker, voorzitter van de Raad voor de rechtspraak, sprak ook hofpresident Herman van der Meer de jongeren toe.

Lees en bekijk alles erover op de landelijke Facebooksite van de Rechtspraak Reporters. Hierop delen de Rechtspraak Reporters hun berichten. Vlogs (video's), blogs en plogs (foto's) over ons ressort zijn ook te volgen door de Facebooksites van onze eigen reporters, Sahar Afzal en Jochem Delvaux, in de gaten te houden.

Gastlessen

Raadsheren, griffiers en communicatieadviseurs bezochten samen twee middelbare scholen. Ze gaven les aan een 3e jaars vmbo-klas van het Mediacollege in Amsterdam-Zuid en aan drie 1e jaars mbo-klassen van het Veiligheidscollege (ROC) in Amsterdam-Zuidoost. De lessen gingen over het thema: tussen vrijheid en veiligheid, op de stoel van de rechter. Met behulp van casussen, weergegeven in filmpjes met interactieve opdrachten tussendoor, behandelden ze de lesstof. 'Cyberpesten' en 'het recht om vergeten te worden', waren de onderwerpen. De jongeren namen letterlijk op de stoel van de rechter plaats.
We hopen hiermee de jongeren wat meer kennis te hebben bijgebracht over hoe het in de Rechtspraak en in het bijzonder bij een gerechtshof werkt.
Gastlessen worden deze week door het hele land gegeven, door collega's in alle gerechten.

Uitspraken

Meest gelezen berichten