Laden...

Gerechtshof Amsterdam van binnen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshoven > Gerechtshof Amsterdam > Gerechtshof Amsterdam van binnen

Welkom bij het gerechtshof Amsterdam

Hieronder wordt kort beschreven wat u bij uw bezoek aan het Paleis van Justitie Amsterdam kunt verwachten. Hier is het gerechtshof Amsterdam gevestigd. De eerste foto toont de ruimte met de bodebalie, de tweede foto de entree van het gebouw.

Bodebalie en centrale informatiebalie

 • Als u na de entree en de draaideur meteen naar links de gang in gaat, vindt u na vijf meter een digitaal informatiebord. Daarop staat de planning van zittingen en algemene informatie.
 • Drie meter verder, schuin naar rechts, vindt u de bodebalie. U dient zich daar te melden. De bodes kunnen u vertellen bij welke zaal/ruimte u precies moet zijn.
 • Links van de bodebalie is een roltrap die u naar de eerste verdieping brengt. Hier zijn de zittingszalen en zittingsruimten. Nadat u bij de bodebalie bent doorverwezen, kunt u plaatsnemen in de wachtruimte bij de juiste zaal. De bode geeft aan wanneer de zaak start en wijst u de weg in de zittingszaal.
 • Loopt u links langs de roltrap, dan vindt u aan het einde van de gang een snack- en drankenautomaat en kunt u even zitten. Hier is gratis koffie of thee.
 • Rechts van de bodebalie bevindt zich een gewone trap naar de eerste verdieping. Zo bereikt u ook de Centrale informatiebalie. Komt u een document ophalen/brengen of bijvoorbeeld cassatie instellen? Dan kunt u terecht bij de deze informatiebalie.

Entree

 • Na de binnenkomst in het gebouw treft u in een witmarmeren halletje de portiersloge en de veiligheidscontrole aan.
 • U dient zich aan de rechterkant eerst te melden bij de portiersloge. Men kan u daar vragen om een legitimatiebewijs.
 • Hierna gaat u naar de veiligheidscontrole. Deze bevindt zich tegenover de portiersloge. Voor de veiligheid van iedereen in het gebouw wordt hier uw tas en kleding gecontroleerd. Dit gebeurt aan de hand van deze huisregels.
  Net zoals dat op luchthavens gebeurt, is er een scanapparaat voor bagage en een personen-detectiepoortje. Op aanwijzing van een beveiligingsmedewerker moet u uw tas en andere losse spullen in een bakje doen. Ook alle voorwerpen die metalen onderdelen hebben, moeten in een bakje (zoals laptops, mobiele telefoons en sleutels). Deze bakjes gaan daarna op een lopende band door de scanner. Uzelf moet door een detectiepoortje. Na het poortje kunt u uw spullen weer van de band halen.
 • Na deze 'scanstraat' gaat u door een draaideur en komt u in een witmarmeren ruimte waar zich tegen de muur aan de overkant een zitgelegenheid bevindt.