Laden...

Voorarrest verdachte Mallorca-zaak duurt voort

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Arnhem-Leeuwarden > Nieuws > Voorarrest verdachte Mallorca-zaak duurt voort
Leeuwarden, 20 december 2022

Het hof heeft vandaag beslist dat het voorarrest van de 20-jarige K.B. met 120 dagen wordt verlengd. Een door de advocaat van K.B. ingediend schorsingsverzoek is afgewezen.

K.B. is door de rechtbank op 18 november 2022 in Lelystad veroordeeld tot 30 maanden gevangenisstraf met aftrek van de tijd die hij heeft doorgebracht in voorarrest.

Hij is veroordeeld voor een poging doodslag samen met anderen bij de Level en het plegen van openlijk geweld tegen verschillende personen op twee verschillende plekken, eerst bij De Level en vervolgens voor café De Bierexpress in El Arenal op Mallorca (Spanje).

Verlenging voorlopige hechtenis

Het hof heeft beslist dat de verdenking, de ernstige bezwaren en de grond van de geschokte rechtsorde ook nu nog bestaan. Daarom wordt de voorlopige hechtenis verlengd.

Het hof is van oordeel dat er daadwerkelijk sprake is van een verdenking van zeer ernstige feiten en een geschokte rechtsorde. Van een schorsing kan daarom alleen sprake zijn als zich zeer bijzondere persoonlijke omstandigheden voordoen, die zwaarder wegen dan het belang bij het voortduren van de voorlopige hechtenis.

Op basis van de informatie die het hof op dit moment heeft kan niet worden vastgesteld dat er sprake is van zeer bijzondere persoonlijke omstandigheden. Daarom wijst het hof het schorsingsverzoek van K.B. af.

Raadkamer-zitting 2 januari 2023

De beslissingen over het voorarrest van de andere verdachten die gedetineerd zijn zullen worden behandeld op de raadkamer-zitting van 2 januari 2023.

Lees meer op www.rechtspraak.nl/bekende-rechtszaken/mallorcazaak
Lees hier meer over het thema voorarrest.

Uitspraken