Laden...

Voorarrest verdachte S.B. in Mallorca-zaak duurt voort

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Arnhem-Leeuwarden > Nieuws > Voorarrest verdachte S.B. in Mallorca-zaak duurt voort
Leeuwarden, 26 september 2023

Het hof heeft beslist dat het voorarrest van verdachte S.B wordt verlengd. Een door de advocaat van S.B. ingediend schorsingsverzoek is afgewezen.

Verlenging voorlopige hechtenis

Het hof heeft het schorsingsverzoek afgewezen. Het hof heeft daarbij verwezen naar de eerdere afwijzingen van schorsingsverzoeken in deze zaak omdat er nu geen wezenlijk andere feiten en omstandigheden zijn aangevoerd.

De advocaat van S.B. heeft aangevoerd dat vanwege het tijdsverloop de redenen om S.B. langer vast te houden niet langer gelden. Het hof heeft daarover gezegd dat tijdsverloop weliswaar van belang is voor de redenen om iemand in voorarrest te houden maar dat het in dit geval om enkele maanden gaat en dat dit tijdsverloop niet zo groot is dat dit gevolgen moet hebben voor het voorarrest van S.B..

S.B. wordt van 5 ernstige feiten verdacht waaronder de doodslag op Carlo en is door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 7 jaar.
 

Inhoudelijke behandeling

De inhoudelijke behandeling van de Mallorca-zaak staat gepland op maandag 4 december aanstaande om 9.30 uur en zal duren tot donderdag 21 december aanstaande. De verwachting is dat het hof begin maart 2024 uitspraak zal doen.

Lees meer op www.rechtspraak.nl/bekende-rechtszaken/mallorcazaak.
Lees hier meer over het thema voorarrest.

Uitspraken