Laden...

Voorarrest verdachten Mallorca-zaak duurt voort

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Arnhem-Leeuwarden > Nieuws > Voorarrest verdachten Mallorca-zaak duurt voort
Leeuwarden, 03 januari 2023

Het hof heeft vandaag beslist dat het voorarrest van de 20-jarige S.B. met 120 dagen wordt verlengd. Een door de advocaat van S.B. ingediend schorsingsverzoek is afgewezen. Het hof heeft eveneens beslist dat het voorarrest van de verdachten D.v.S., M.Te. en H.B. wordt verlengd met 120 dagen.

Bij vonnis van 18 november 2022 heeft de rechtbank in Lelystad:
- S.B. veroordeeld tot 7 jaar gevangenisstraf met aftrek van de tijd die hij in voorarrest heeft doorgebracht.
- D.v.S. veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden waarvan 6 maanden voorwaardelijk met aftrek van de tijd die hij in voorarrest heeft doorgebracht.
- M.Te. veroordeeld tot 30 maanden gevangenisstraf met aftrek van de tijd die hij in voorarrest heeft doorgebracht.
- H.B. veroordeeld tot 30 maanden gevangenisstraf met aftrek van de tijd die hij in voorarrest heeft doorgebracht.

Verlenging voorlopige hechtenis

Het hof heeft beslist dat in alle gevallen de verdenking, de ernstige bezwaren en de gronden voor de voorlopige hechtenis ook nu nog bestaan. Daarom wordt de voorlopige hechtenis bij deze verdachten verlengd. Bij de beslissingen heeft het hof eveneens de veroordelende vonnissen van de rechtbank in Lelystad betrokken.

Verzoek tot schorsing van het voorarrest van S.B.

Het hof oordeelt over het schorsingsverzoek van S.B. dat er sprake is van een verdenking van zeer ernstige feiten en een geschokte rechtsorde. Van een schorsing kan daarom alleen sprake zijn als zich zeer bijzondere persoonlijke omstandigheden voordoen, die zwaarder wegen dan het belang bij het voortduren van de voorlopige hechtenis.
Het hof heeft een belangenafweging gemaakt en geoordeeld dat het verzoek om schorsing moet worden afgewezen.

Raadkamer-zitting 19 december 2022

De beslissingen over het voorarrest van K.B. zijn behandeld op de raadkamer-zitting van 19 december 2022. Lees meer in het persbericht Voorarrest verdachte Mallorca-zaak duurt voort.

Lees meer op www.rechtspraak.nl/bekende-rechtszaken/mallorcazaak.
Lees hier meer over het thema voorarrest.

Uitspraken