Laden...

Livestream zaak over vordering vermindering CO2 uitstoot door Shell

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Den Haag > Nieuws > Livestream zaak over vordering vermindering CO2 uitstoot door Shell
Den Haag, 29 maart 2024

Het gerechtshof Den Haag behandelt op 2, 3, 4 en 12 april 2024 een vordering van Milieudefensie, en een aantal andere milieuorganisaties, tegen Shell over vermindering van CO2 uitstoot. De zittingen starten om 9.30 uur.

Milieudefensie vordert in deze zaak een bevel dat Shell in 2030 45% minder CO2 uitstoot dan in 2019. Volgens Milieudefensie is dit nodig om het doel van het Klimaatakkoord van Parijs te kunnen bereiken. De rechtbank stelde Milieudefensie in het gelijk. Shell is hiertegen in hoger beroep gegaan.

Livestream

Belangstellenden kunnen de zittingen op 2, 3, 4, en 12 april a.s. via een livestream volgen. Zie de livestream-pagina.

Toestemming

Het is niet toegestaan om zonder toestemming eigen opnamen te maken van de livestream of de beelden te kopiëren, op te slaan of te bewerken. Een verzoek tot toestemming kan schriftelijk gedaan worden bij de afdeling communicatie van het Haagse gerechtshof: info.gerechtshofdenhaag@rechtspraak.nl

Uitspraken