Voormalig directeur woningbouwcoöperatie veroordeeld

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Den Haag > Nieuws > Voormalig directeur woningbouwcoöperatie veroordeeld
Den Haag, 27 maart 2018

Een voormalig directeur van een woningcoöperatie is veroordeeld tot een taakstraf van 210 uur wegens valsheid in geschrift en belastingfraude. Dat heeft het gerechtshof Den Haag vandaag beslist.

De man had in 2003 twee valse facturen opgesteld. Ook had hij onjuiste aangifte Inkomstenbelasting gedaan door bepaalde inkomsten en het vermogen op een Zwitserse bankrekening niet op te geven. Hij werd ook verdacht van omkoping, maar dit feit is inmiddels verjaard. Het onderzoek naar de omkoping was complex en vergde veel tijd, waardoor het lang duurde voordat de zaak door de rechtbank op zitting kon worden behandeld. In verband met de maximum gevangenisstraf die destijds op dergelijke omkoping was gesteld (één jaar) is dit feit nu verjaard.

Bij het bepalen van de straf heeft het Haagse hof rekening gehouden met de grote impact die de strafvervolging voor de verdachte heeft gehad, het blanco strafblad en de ouderdom van de feiten. Het OM had ook oplegging van een taakstraf geëist.

Uitspraken

Meest gelezen berichten