Laden...

Organisatie gerechtshof Den Haag

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Bestuur

Gerechtshof Den Haag wordt geleid door een gerechtsbestuur. Dat heeft de volgende leden:

  • Mw. mr. M.W. Koek (president en voorzitter)
  • Dhr. mr. V. Mul (rechterlijk bestuurslid)
  • Mw. drs. G.H.A. Bouchlas MPA (niet-rechterlijk bestuurslid)

 

Afdelingen, teams en kamers

Gerechtshof Den Haag behandelt zaken uit drie rechtsgebieden in twee afdelingen en één team:

  • Team Belastingrecht
  • Afdeling Civiel recht
  • Afdeling Strafrecht

Het team belastingrecht wordt geleid door een teamvoorzitter. De afdelingen Civiel recht en Strafrecht kennen een afdelingsvoorzitter. Binnen deze twee afdelingen bestaat een onderverdeling in teams. De teams vormen zittingscombinaties (meestal 3 raadsheren) die de zaak behandelen.

Zo'n zittingscombinatie wordt een kamer genoemd. In de meeste gevallen behandelt een meervoudige kamer de zaken. Een meervoudige kamer bestaat uit drie raadsheren. In een enkelvoudige kamer behandelt één raadsheer de zaak.

De raadsheren worden juridisch ondersteund door secretarissen of schrijfjuristen. Zij fungeren meestal ook als griffier tijdens een zitting. De griffier maakt aantekeningen van wat op de zitting wordt gezegd.

Daarnaast heeft het hof een bureau bestuur- en bedrijfsondersteuning met stafmedewerkers en een secretariaat voor het bestuur.