12 jaar cel voor doodslag en verbergen lichaam echtgenote in Baarle-Nassau

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof s-Hertogenbosch > Nieuws > 12 jaar cel voor doodslag en verbergen lichaam echtgenote in Baarle-Nassau
's-Hertogenbosch , 14 juli 2015

Een 44-jarige man is in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 jaar voor doodslag op zijn echtgenote en het verbergen van haar lichaam. Anders dan de rechtbank acht het hof het bezit van een kinderpornografische afbeelding niet bewezen en spreekt hem daarvan vrij.

Gewelddadige dood

Het hof is het grotendeels eens met de redenering van de rechtbank Zeeland-West-Brabant (uitspraak 9 augustus 2013) dat de man verantwoordelijk is voor de gewelddadige dood van zijn vrouw in Baarle-Nassau/Baarle-Hertog. Hij heeft haar gedood en vervolgens haar naakte lichaam, verpakt in een slaapzak en de zak van haar bruidsjurk, in een afvalcontainer gestopt. De afvalcontainer heeft hij in een houten kist in zijn woning verborgen. Het lichaam van de vrouw is op 18 februari 2008 gevonden.

Bouwvolgorde kist

In hoger beroep heeft extra onderzoek plaatsgevonden naar de bouw van de kist waarin de vrouw is aangetroffen. De man schetst namelijk het scenario dat hij de kist heeft gebouwd en dat de minnaar van zijn vrouw later de container met het lichaam daarin heeft geplaatst. Het hof acht dit niet aannemelijk. Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat het bouwen van de kist, het erin zetten van de afvalcontainer en het afsluiten van de kist is gedaan in één handeling. De kist is na het bouwen niet opnieuw open geweest.

Straf

Het hof neemt het de man onder meer kwalijk dat hij zijn dochter haar moeder heeft ontnomen. Zij zal moeten opgroeien in de wetenschap dat haar vader haar moeder van het leven heeft beroofd. Verder houdt het hof ernstig rekening met de respectloze wijze waarop de man met het lichaam van zijn overleden echtgenote is omgegaan. Hij heeft de kist gemaakt in de speelkamer van hun dochter, die daarop zelfs stickers en tekeningen had geplakt. Ten slotte heeft de man gedurende de periode dat zijn vrouw werd vermist, de nabestaanden en anderen voorgelogen en hen op die manier de hoop laten houden dat ze nog in leven was.

 

Gezien de ernst van de feiten vindt het hof een gevangenisstraf van 12 jaar passend.

Uitspraken

Meest gelezen berichten