Laden...

3 jaar celstraf voor rol bij grootschalig drugslab in Stevensbeek

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof s-Hertogenbosch > Nieuws > 3 jaar celstraf voor rol bij grootschalig drugslab in Stevensbeek
's-Hertogenbosch, 20 juni 2018
Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft een 33-jarige man in hoger beroep veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf voor onder meer zijn betrokkenheid bij een groot drugslab in Stevensbeek. De rechtbank Oost-Brabant legde de man eerder een celstraf van 4 jaar op.

Drugslab Stevensbeek

Tijdens een inval in 2015 trof de politie een drugslaboratorium aan in een loods bij een boerderij in Stevensbeek. Een half jaar later werden zes verdachten opgepakt. Dat gebeurde in het kader van ‘Operatie Trefpunt’, een grootschalige politieactie op 4 april 2016 waarbij tientallen verdachten werden aangehouden op verdenking van onder meer drugsdelicten.  Deze 6 verdachten zijn door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot celstraffen tot 6 jaar. Slechts 1 van hen - deze 33-jarige man - heeft zijn zaak in hoger beroep laten behandelen.

Meerdere delicten

Volgens het hof is bewezen dat de man een rol had bij het productieproces in Stevensbeek. Dat is niet het enige delict waarvoor hij wordt veroordeeld. De man heeft daarnaast tijdens de zitting toegeven dat hij illegaal een wapen en munitie in bezit had. Ook heeft hij een bank opgelicht door een valse werkgeversverklaring en een valse salarisstrook te gebruiken om zo een hypotheek te krijgen.

Lagere straf

De verdachte heeft gedurende ruim een jaar werkzaamheden verricht in een grootschalig, professioneel opgezet laboratorium voor de productie van synthetische drugs. Hij heeft zich bij deze werkzaamheden niet bekommerd om het feit dat deze drugs grote gevaren voor de gezondheid van gebruikers opleveren, terwijl die gebruikers hun verslaving vaak door diefstal of ander crimineel handelen bekostigen. Dit levert de samenleving ernstige schade op en dat rekent het hof de verdachte aan. Onder meer omdat zijn rol bij de productie van de drugs volgens het hof minder groot was dan volgens de rechtbank, komt het hof tot een lagere straf.

Uitspraken