Laden...

Vanaf 11 mei weer meer zittingen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof s-Hertogenbosch > Nieuws > Vanaf 11 mei weer meer zittingen
's-Hertogenbosch, 08 mei 2020

Het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch gaat met ingang van maandag 11 mei weer meer zaken behandelen in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten. In eerste instantie gaat het met name om strafzaken, jeugd(straf)zaken en familiezaken. Bij deze zaken is fysieke aanwezigheid van betrokkenen vaak van groot belang. Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch)horen of Skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af.  

De afgelopen periode is het Paleis van Justitie ’s-Hertogenbosch aangepast aan de anderhalvemetersamenleving, waardoor het mogelijk wordt partijen op een verantwoorde manier te ontvangen. Zo zijn er plexiglasschermen aangebracht bij de bodebalies en in de zittingszalen en worden looproutes aangegeven. We maken vanzelfsprekend voortdurend schoon en stellen desinfectiemiddelen beschikbaar die bezoekers kunnen gebruiken. Er is een tent op het binnenplein geplaatst zodat bezoekers daar kunnen wachten totdat zij het gebouw in kunnen.
Voor de veiligheid van onze bezoekers en onze medewerkers gelden er enkele regels. De RIVM-adviezen gelden daarbij als uitgangspunt.

Toegang

Om overal anderhalve meter in acht te kunnen nemen, hebben alleen partijen die zijn opgeroepen voor de zitting toegang tot het Paleis van Justitie. Andere belangstellenden kunnen helaas nog niet worden toegelaten.
Voor slachtoffers die een zitting bijwonen geldt een uitzondering: zij mogen 1 begeleider meenemen.
We vragen journalisten die een zaak willen bijwonen om vooraf contact op te nemen met de afdeling persvoorlichting. Er kunnen maximaal 3 journalisten in de zittingzaal aanwezig zijn. Melden zich meer journalisten, dan zorgen wij ervoor dat zij de zitting online kunnen volgen.

Bent u opgeroepen voor een zitting?

  • Neem uw oproep voor de zitting mee (eventueel digitaal op uw telefoon). 
  • Kom niet eerder dan 15 minuten van tevoren naar het Paleis van Justitie. Zo helpt u mee het aantal mensen in de wachtruimte te beperken. 
  • Er is toegangscontrole met metaaldetectie. Ook daar nemen we een afstand van anderhalve meter in acht. Om onnodig oponthoud te voorkomen is het prettig als u metaalhoudende materialen zoals horloges en riemen thuis laat of voor de detectie al afdoet.
  • Heeft u gezondheidsklachten: belt u dan de griffie en blijf thuis. Dan kijken we naar een oplossing.
  • Medewerkers van de Rechtspraak zijn aanwezig om u op te vangen en te begeleiden naar de juiste zaal.

Uitspraken