Extra getuigenverhoor hoger beroep Chemie-Pack

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof s-Hertogenbosch > Nieuws > Extra getuigenverhoor hoger beroep Chemie-Pack
's-Hertogenbosch, 15 december 2015

In het hoger beroep van Chemie-Pack heeft het hof, naar aanleiding van het pleidooi van de advocaten, besloten om 3 medewerkers van Chemie-Pack als getuigen te horen. Het gaat onder andere om de medewerker die de gasbrander heeft gebruikt waardoor de brand bij Chemie-Pack zou zijn ontstaan.

Betrouwbaarheid verklaring

De zaak was bijna afgerond. Het OM vindt dat het hof de verklaring van de medewerker die de gasbrander heeft gehanteerd moet gebruiken als bewijsmiddel. De verdediging is echter van mening dat die verklaring niet betrouwbaar is. Het hof roept deze en de 2 andere medewerkers nu op om als getuigen te worden gehoord.

Verdere verloop

De 3 medewerkers worden op 10 februari 2016 gehoord. Dat gebeurt op een openbare zitting. Op 9 maart 2016 krijgt het OM de gelegenheid om hierop en op het eerder gehouden pleidooi te reageren (aanvullend requisitoir en repliek). De verdediging kan daar vervolgens op 30 maart 2016 weer op antwoorden (aanvullend pleidooi en dupliek).

Achtergrond

Op 5 januari 2011 ontstond brand bij het bedrijf Chemie-Pack in Moerdijk toen een medewerker een gasbrander gebruikte om een bevroren membraanpomp te ontdooien. Bij de brand kwamen grote hoeveelheden chemische stoffen vrij.

Update: het getuigenverhoor vindt plaats tijdens de openbare zitting op woensdag 10 februari 2016.

Lees meer hierover in het Dossier Chemie-Pack

Uitspraken

Meest gelezen berichten