Laden...

Gerard Tangenberg nieuwe president gerechtshof 's-Hertogenbosch

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof s-Hertogenbosch > Nieuws > Gerard Tangenberg nieuwe president gerechtshof 's-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch, 25 juni 2021

Gerard Tangenberg is per 1 november de nieuwe president van het gerechtshof 's-Hertogenbosch. Gerard Tangenberg volgt Ronald Philippart op, die vanaf 2012 president was van het hof. 

Achtergrond Gerard Tangenberg

Momenteel is Gerard Tangenberg voorzitter van het College van Bestuur van Studiecentrum Rechtspleging (SSR), het opleidingsinstituut van de Rechtspraak en het OM. Daarvoor was hij onder meer rechter bij verschillende rechtbanken en bestuurder in de rechtbank Noord-Nederland. 

Tangenberg: "Ik ben erg blij en vereerd met de benoeming en ik zie uit naar de samenwerking met de collega’s van het hof. Het spreekt mij erg aan dat het hof onder het motto 'modern vakmanschap' wil bijdragen aan het moderniseren en innoveren van de Rechtspraak, bijvoorbeeld met digitale toegankelijkheid. Dit is ook nodig om als Rechtspraak relevant te blijven in de snel veranderende samenleving.

Benoeming

In de ministerraad stond vandaag de voordracht van de nieuwe presidenten van vijf rechtbanken en hoven op de agenda, waaronder die van het gerechtshof ’s-Hertogenbosch. Nu de ministerraad heeft ingestemd met de voordracht zal de minister de gekozen kandidaten voordragen aan de koning. De benoeming is officieel rond als de koning het Koninklijk Besluit heeft getekend.
Foto: Marco SlotUitspraken