Gerechtshof 's-Hertogenbosch start behandeling Deventer moordzaak

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof s-Hertogenbosch > Nieuws > Gerechtshof 's-Hertogenbosch start behandeling Deventer moordzaak
's-Hertogenbosch, 11 september 2003

Het gerechtshof 's-Hertogenbosch begint op dinsdag 16 september aanstaande om 9.30 uur met de eerste zitting in de zogeheten 'Deventer moordzaak'. Op 1 juli jl. verklaarde de Hoge Raad de aanvraag tot herziening in de zaak Ernest L. gegrond en verwees deze naar het gerechtshof 's-Hertogenbosch.

Het gerechtshof 's-Hertogenbosch behandelt de zaak van Ernest L. opnieuw. Het hof begint de behandeling met een zogeheten regiezitting. Hierin wordt de zaak in principe nog niet inhoudelijk bekeken, maar stelt het hof een draaiboek vast voor de inhoudelijke behandeling later dit jaar. Het hof zal een inschatting maken van het aantal zittingsdagen, zich inzicht verschaffen in het aantal op te roepen getuigen(deskundigen) en voor zover nodig beslissen op andere verzoeken.

Het gerechtshof Arnhem achtte Ernest L. schuldig aan moord en veroordeelde hem op 22 december 2000 tot 12 jaar gevangenisstraf.

Uitspraken

Meest gelezen berichten