Hogere straf voor ontucht door oud-schooldirecteur Valkenswaard

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof s-Hertogenbosch > Nieuws > Hogere straf voor ontucht door oud-schooldirecteur Valkenswaard
's-Hertogenbosch , 01 juli 2015

Een 50-jarige oud-schooldirecteur uit Valkenswaard is veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf waarvan 12 maanden voorwaardelijk en een taakstraf van 180 uur voor ontucht met een leerling. Dat bepaalde het gerechtshof ’s-Hertogenbosch vanochtend. Het hof legt de man ook een beroepsverbod van 5 jaar op en hij moet zich houden aan een aantal bijzondere voorwaarden. Tenslotte moet hij het slachtoffer een schadevergoeding van 6.150 euro betalen.

Ontucht

De man pleegde tussen januari en oktober 2012 ontucht met een destijds
17-jarige leerling op een school voor speciaal onderwijs in Valkenswaard.

Op te leggen straf

Bij het bepalen van de straf heeft het hof er onder meer rekening mee gehouden dat de man het in hem gestelde vertrouwen op grove wijze heeft beschaamd. Hij heeft een ernstige inbreuk gemaakt op de lichamelijke en geestelijke integriteit van het kwetsbare slachtoffer.

Bijzondere voorwaarden

Om herhaling te voorkomen legt het hof een deels voorwaardelijke straf op met als bijzondere voorwaarden onder meer een contact- en gebiedsverbod gedurende de proeftijd van 3 jaar. Ook moet de man zich ambulant laten behandelen en mag hij geen activiteiten verrichten met minderjarigen.

Straf rechtbank

Op 14 november 2013 heeft de rechtbank Oost-Brabant de man een gevangenisstraf opgelegd van 12 maanden waarvan 6 maanden voorwaardelijk, een taakstraf van 120 uur, een beroepsverbod van 5 jaar en een schadevergoeding van 3.650 euro.

Uitspraken

Meest gelezen berichten