In hoger beroep 5 jaar cel voor gewelddadige beroving in Tilburg

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof s-Hertogenbosch > Nieuws > In hoger beroep 5 jaar cel voor gewelddadige beroving in Tilburg
's-Hertogenbosch, 22 juni 2018

Een 45-jarige man is in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar voor een gewelddadige beroving in Tilburg en verboden wapenbezit. Daarnaast moet hij een schadevergoeding van ruim 122.000 euro betalen aan het slachtoffer. De rechtbank Oost-Brabant veroordeelde hem eerder tot 3 jaar cel en een vergelijkbare schadevergoeding.

Gewelddadige diefstal

De man zocht, samen met twee handlangers, op 1 augustus 2014 een 70-jarige Tilburger in zijn kantoor/woning op om een schuld van diens voormalige compagnon te innen. De verdachten dwongen hem zijn rekeningoverzicht te openen op zijn laptop. Vervolgens mishandelden zij de man, boekten geldbedragen tot een totaal van € 400.000,-- van de bankrekening van de Tilburger over naar de bankrekening van diens voormalige compagnon en namen zijn laptop, telefoon, sleutels, horloges, portemonnee en zonnebrillen mee. Het hof rekent het de verdachte en zijn mededaders zwaar aan dat hij een slachtoffer van gevorderde leeftijd bij hem thuis heeft beroofd. Zij hebben zich niet bekommerd om de gevolgen daarvan voor het slachtoffer en hebben laten zien geen respect te hebben voor de eigendommen van een ander.

Zwaar lichamelijk letsel

De rechtbank was van oordeel dat er geen sprake was van zwaar lichamelijk letsel. Maar op basis van nieuwe informatie vindt het hof dat dit wel het geval is. Het slachtoffer liep onder meer een gebroken jukbeen, een gebroken kaak en een ribfractuur op. Het hof komt daarom ook tot een hogere straf dan de rechtbank.

Uitspraken

Meest gelezen berichten