Laden...

Nieuw bestuurslid gerechtshof 's-Hertogenbosch

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof s-Hertogenbosch > Nieuws > Nieuw bestuurslid gerechtshof 's-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch, 24 mei 2023

De minister voor Rechtsbescherming heeft Ester Cardinaal voorgedragen voor benoeming tot niet-rechterlijk bestuurslid van het gerechtshof ’s-Hertogenbosch. Zij volgt Paul Scholte op, van wie de maximale zittingstermijn in januari afliep. Zij start op 1 september a.s.

Achtergrond Ester Cardinaal

Sinds 2011 is Ester Cardinaal werkzaam in het Radboud Universitair Medisch Centrum. Sinds 2019 is zij daar verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van de afdelingen Operatiekamers en Anesthesiologie, Pijn en Palliatieve Geneeskunde. Zij heeft daarvoor diverse managementfuncties bekleed waaronder die van Hoofd Juridische Zaken bij Agis zorgverzekeringen.

Foto: Radboudumc

Cardinaal: "Ik ben verheugd met mijn benoeming en zie er naar uit om te starten bij het hof. De samenleving om ons heen verandert en daartoe heeft ook de rechtspraak zich te verhouden. Er is veel te doen. Met de kennis en ervaring die ik elders heb opgedaan wil ik mij samen met alle collega's inzetten om de uitdagingen die op ons pad komen aan te gaan. En zodoende bij te dragen aan het maatschappelijk vertrouwen in de Rechtspraak binnen een organisatie waar het fijn is om te werken." 

Benoeming

De minister heeft ingestemd met de voordracht en zal Ester voordragen aan de koning. De benoeming is officieel rond als de koning het Koninklijk Besluit heeft getekend.Uitspraken