Nieuwe handelskamer: betere doorstroming zaken gerechtshoven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof s-Hertogenbosch > Nieuws > Nieuwe handelskamer: betere doorstroming zaken gerechtshoven
's-Hertogenbosch, 10 januari 2018

In de loop van het tweede kwartaal van dit jaar start de zogeheten Landelijke handelskamer hoven, waar juristen met intensieve begeleiding van raadsheren uitspraken schrijven in handelszaken (civielrechtelijke zaken die niet tot het terrein van het familierecht behoren). Met de oprichting van deze nieuwe handelskamer bundelen de 4 gerechtshoven hun krachten, wat de doorstroming van zaken moet verbeteren.

Krachten bundelen

Handelszaken bij een gerechtshof worden altijd door 3 raadsheren beslist. Normaal zijn zij ook verantwoordelijk voor het schrijven van de uiteindelijke uitspraak, maar in de nieuwe kamer doen schrijfteams van 2 juristen en een raadsheer dit.

Bestuurslid Areane Dorsman van het gerechtshof ’s-Hertogenbosch: ‘Bij een aantal gerechtshoven is er een te grote voorraad in handelszaken. Door als gerechtshoven de krachten te bundelen willen we proberen deze werkvoorraden terug te dringen en daarmee de doorlooptijden verder te verkorten. Tegelijkertijd geeft het onze medewerkers de kans om hun kennis en ervaring te vergroten.’

Wetboek en schrift

Uitspraken

Meest gelezen berichten