Laden...

Ook in hoger beroep 5 jaar celstraf na verkrachting in eigen huis

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof s-Hertogenbosch > Nieuws > Ook in hoger beroep 5 jaar celstraf na verkrachting in eigen huis
's-Hertogenbosch, 17 februari 2021

Het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch heeft vandaag een 38-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar. Hij belde in 2019 bij een willekeurige woning aan en heeft vervolgens de bewoonster bruut verkracht. De straf is even hoog als de rechtbank Zeeland-West-Brabant eerder oplegde.

Willekeurig slachtoffer

Op 21 maart 2019 belde de man met een pakketje aan bij een woning in Oudenbosch. De bewoonster deed open en de man vroeg haar naar een bepaald huisnummer. Nadat de vrouw hem de weg had gewezen ging hij weg, maar kwam later weer terug om te vragen of hij gebruik mocht maken van haar toilet en een glas water mocht. Toen de vrouw merkte dat de man niet van plan was om weg te gaan heeft zij geprobeerd om zelf haar huis uit te vluchten. De man werkte haar echter tegen de grond en heeft haar handen op haar rug met handboeien vastgebonden. Daarna heeft hij een doek om haar mond gebonden en is met zijn vingers het lichaam van de vrouw binnengedrongen.

Verklaringen

De vrouw is na het voorval direct naar een buurtbewoonster gegaan en heeft daar haar verhaal gedaan. De buurtbewoonster is ook gehoord als getuige. De vrouw heeft gedurende het hele proces consistent en gedetailleerd verklaard over hetgeen wat haar is overkomen. De man daarentegen heeft eerst alle betrokkenheid ontkend. Pas nadat hij geconfronteerd werd met onderzoeksbevindingen heeft hij steeds meer toegegeven over het voorval, maar is het seksueel binnendringen blijven ontkennen. 

Op te leggen straf

Volgens het hof was het voor de man volstrekt duidelijk dat het seksueel contact tegen de zin van de vrouw in gebeurde. Met zijn handelingen heeft hij grove inbreuk gemaakt op haar geestelijke en lichamelijke integriteit. Het gebruik van de handboeien geeft daarnaast aan dat hij geraffineerd te werk is gegaan. Een gevangenisstraf van 5 jaar is daarom passend en geboden.

De man moet de vrouw ook een schadevergoeding van bijna 11.000 euro betalen.

Uitspraak