Ook in hoger beroep mishandeling in café Maastricht bewezen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof s-Hertogenbosch > Nieuws > Ook in hoger beroep mishandeling in café Maastricht bewezen
's-Hertogenbosch, 06 juli 2015

Een 26-jarige man uit Sittard is veroordeeld tot een voorwaardelijk gevangenisstraf van 3 maanden en een taakstraf van 180 uur voor het mishandelen van een cafébezoeker in Maastricht. Dit bepaalde het gerechtshof ’s-Hertogenbosch vanochtend. Ook moet hij het slachtoffer een schadevergoeding van ruim 3200 euro betalen.

 

Gebroken schedel

Het hof acht het bewezen dat de man op kerstavond 2011 het slachtoffer tijdens een kroegruzie een gebroken schedel heeft geslagen. Dat de man dit ontkent vindt het hof op basis van getuigenverklaringen en herkenning van het slachtoffer ongeloofwaardig

Op te leggen straf

Bij het bepalen van de straf neemt het hof de man kwalijk dat hij met zijn grote sterke postuur  in een vol café, waar het veilig en plezierig toeven moet zijn, met volle kracht geslagen op het voorhoofd van een toevallige passant. Hierdoor is de schedel van het slachtoffer  zodanig gebroken dat een ingrijpende medische ingreep noodzakelijk was. Dit heeft geleid tot flinke littekens op het hoofd van het slachtoffer.

Straf rechtbank

Op 19 juli 2013 legde de rechtbank Limburg de man een gevangenisstraf van 3 maanden, 120 uur taakstraf en het betalen van een schadevergoeding van 3217 euro.

Uitspraken

Meest gelezen berichten