Op 4 maart reconstructie en schouw in Nijmeegse scooterzaak

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof s-Hertogenbosch > Nieuws > Op 4 maart reconstructie en schouw in Nijmeegse scooterzaak
's-Hertogenbosch, 13 januari 2015

Op 4 maart 2015 vanaf 22.00 uur vinden een reconstructie en een schouw plaats in de strafzaak tegen de twee verdachten in de Nijmeegse scooterzaak.

Waarom een reconstructie en schouw?

Op de zitting van 8 oktober 2014 heeft het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch– op verzoek van de advocaat-generaal – besloten dat er nader onderzoek nodig is naar de precieze situatie ter plaatse en naar de gebeurtenissen op de avond van 15 januari 2010 in het centrum van Nijmegen waarbij een voetganger is overleden.

Pers en publiek

De reconstructie vindt plaats op de openbare weg. Het traject wordt door de politie en gemeente Nijmegen afgezet. Er gelden ook omleidingsroutes voor het verkeer. Pers en publiek kunnen – buiten de afzettingen – aanwezig zijn.
 
Langs het traject worden twee besloten ruimtes voor o.a. het hof, de advocaat-generaal en de verdachten met hun advocaat ingericht. Daar wordt de reconstructie op beeldschermen rechtstreeks gevolgd. Daarnaast wordt een uitkijkruimte ingericht waar pers en publiek kunnen plaatsnemen. In deze uitkijkruimte mogen geen beeld- en geluidsopnames van de reconstructie gemaakt worden. Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in deze ruimte.

Aan het begin en het einde van het traject van de reconstructie zal het hof gaan schouwen (waarnemingen doen, kijken). De schouw is besloten, en dus niet toegankelijk voor pers en publiek.

Vervolg strafzaak

De uitkomsten van de reconstructie en de schouw komen aan de orde in de verdere behandeling van de rechtszaak. Een datum hiervoor is nog niet bekend.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met bureau Communicatie & Voorlichting van het gerechtshof 's-Hertogenbosch, telefoon (073) 620 42 29.
 
Zie ook: Dossier Nijmeegse scooterzaak

Uitspraken

Meest gelezen berichten