Opnieuw 12 jaar voor verdachte Deventer moordzaak

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof s-Hertogenbosch > Nieuws > Opnieuw 12 jaar voor verdachte Deventer moordzaak
's-Hertogenbosch, 09 februari 2004

Het gerechtshof 's-Hertogenbosch heeft maandag 9 februari 2003 verdachte veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf. Het hof acht hem schuldig aan de moord op J. Wittenberg-Willemen op 23 september 1999. Op 1 juli 2003 verwees de Hoge Raad de zaak voor herziening naar het gerechtshof. Daar is de zaak in december 2003 en januari jl. helemaal opnieuw behandeld.

Het hof komt onder andere tot zijn oordeel, doordat op de blouse van het slachtoffer diverse DNA-sporen van de verdachte zijn aangetroffen. Deze kunnen hierop redelijkerwijze alleen zijn terechtgekomen tijdens het plegen van het delict.

Verder is het hof van mening dat de verdachte op de avond van de moord in of nabij Deventer was. Een telefoongesprek van verdachte met het slachtoffer is opgevangen door een telefoonmast in het centrum van Deventer.

Op 22 december 2000 veroordeelde het gerechtshof Arnhem verdachte ook al tot 12 jaar. Nadat twijfel was gerezen over het moordwapen (een mes), verwees de Hoge Raad de zaak voor herziening naar het gerechtshof 's-Hertogenbosch. Tijdens het onderzoek ter terechtzitting in 's-Hertogenbosch is niet gebleken dat het mes iets met de moord te maken heeft.

Als bij herziening een strafbaar feit opnieuw bewezen wordt, kan geen andere straf dan de oorspronkelijke straf worden opgelegd.

Meest gelezen berichten