Laden...

Praktische zaken rondom getuigenverhoren in zaak Jos B.

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof s-Hertogenbosch > Nieuws > Praktische zaken rondom getuigenverhoren in zaak Jos B.
's-Hertogenbosch, 07 oktober 2021

Op vrijdag 15 en 22 oktober 2021 worden op een openbare zitting deskundigen en een getuige gehoord. Dat zijn deskundigen zoals een forensisch arts en een DNA-deskundige, maar ook een voormalig medegedetineerde van verdachte Jos B. Op beide dagen begint de zitting om 09.00 uur en er is op de genoemde dagen de hele dag voor uitgetrokken.

Wat gebeurt er tijdens deze zittingen?

Op deze zittingen stelt het hof, maar ook de verdediging en het Openbaar Ministerie vragen aan de deskundigen en getuige. Dat kunnen vragen zijn over een bepaalde werkwijze, onderzoeksresultaten, rapportages, gebeurtenissen of eerder afgelegde verklaringen. De zittingen zijn in principe openbaar, maar het hof kan tijdens de zitting alsnog besluiten om de deuren te sluiten. Dan mogen alleen procespartijen de zitting bijwonen en degenen aan wie door de voorzitter van het hof bijzondere toegang wordt verleend. 

Op 15 oktober worden een DNA-deskundige en een voormalig medegedetineerde van de verdachte gehoord. Op 22 oktober worden een forensisch arts, medisch deskundige en patholoog gehoord.

Pers en publiek

Er gelden geen toegangsbeperkingen meer voor het Paleis van Justitie. Dat betekent dat pers en publiek zonder zich aan te melden welkom zijn. Het aantal plaatsen is echter beperkt, dus zorg dat u tijdig aanwezig bent. Zittingzaal J is in de eerste plaats gereserveerd voor nabestaanden en pers. Er is ook een meekijkzaal, zodat publiek de zitting via een beeldscherm kan volgen. Als de zittingszalen vol zijn, is toegang niet meer mogelijk.

Cameraploegen dienen zich wél aan te melden. Dat kan via voorlichting.hof.shertogenbosch@rechtspraak.nl.

Detectie

Bij uw bezoek aan het Paleis van Justitie worden uw tas en kleding gecontroleerd op ongewenste voorwerpen. Detectie is verplicht voor iedere bezoeker. Zorg daarom dat u ruim op tijd aanwezig bent. In het Paleis gelden huisregels.

Meer informatie over het verloop van de zaak vindt u op de pagina Bekende rechtszaken: Nicky Verstappen.

Uitspraken