Laden...

Praktische zaken rondom regiezittingen Jos B. op 6 en 9 april

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof s-Hertogenbosch > Nieuws > Praktische zaken rondom regiezittingen Jos B. op 6 en 9 april
's-Hertogenbosch, 11 maart 2021

Op 6 april 2021 om 13:30 uur vindt de eerste regiezitting plaats in de zaak van Jos B. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de dood van Nicky Verstappen. Het is de eerste openbare zitting in het hoger beroep.

Wat is een regiezitting?

Tijdens deze regiezitting krijgen de verdediging en het Openbaar Ministerie de gelegenheid om onderzoekswensen in te dienen. Het hof behandelt de zaak dan niet inhoudelijk. Op 9 april is er opnieuw een regiezitting. Dan maakt het hof zijn beslissingen op de ingediende onderzoekswensen bekend. De zitting op 9 april begint om 9:00 uur.

Aanmelden pers

Vanwege de verwachte mediabelangstelling én de coronamaatregelen in het Paleis melden alle vertegenwoordigers van de pers zich van tevoren aan. Dat kan tot 12:00 uur op de dag voorafgaand aan de zitting bij Communicatie & Voorlichting door een e-mail te sturen naar voorlichting.hof.shertogenbosch@rechtspraak.nl. Vergeet daarbij niet uw naam en telefoonnummer te vermelden en namens welk medium u wilt komen.

Poolregeling beeld- en geluidsopnames

RTL verzorgt de beeld- en geluidsopnames in de zittingszaal. Andere media kunnen gebruik maken van deze opnames via een zogeheten poolregeling. Media kunnen zich voor de pool aanmelden via rtlblvd.beeldaanvragen@bluecircle.nl. Bel met vragen naar 020 236 52 06.

Meldt u ook aan bij Communicatie & Voorlichting van het gerechtshof.

Publiek

Vanwege de huidige coronamaatregelen is het voor publiek niet mogelijk om de zitting live te volgen. De beslissingen worden in een nieuwsbericht op rechtspraak.nl kenbaar gemaakt. Afhankelijk van eventuele versoepelingen is er gaandeweg het proces meer mogelijk. De inhoudelijke behandeling wordt te zijner tijd uitgezonden via een livestream.

Meer informatie over het verloop van de zaak vindt u op de pagina Bekende rechtszaken: Nicky Verstappen.

Uitspraken