Laden...

Digitaal procederen in een uitkeringszaak tegen de SVB binnenkort mogelijk

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Digitaal procederen in een uitkeringszaak tegen de SVB binnenkort mogelijk
Den Haag, 04 juni 2024

Burgers en juridische professionals (zoals advocaten) en gemachtigden kunnen vanaf 17 juni digitaal in (hoger) beroep tegen een beslissing van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Denk bijvoorbeeld aan beslissingen over kinderbijslag, ouderdomspensioen of nabestaandenuitkering.

Digitaal procederen biedt een snelle en eenvoudige toegang tot de Rechtspraak. Via het webportaal ‘Mijn Rechtspraak’ logt u in en heeft u altijd een actueel overzicht van ingediende zaken en bijbehorende berichten.

Toegang via webportaal ‘Mijn Rechtspraak’

Via het beveiligde webportaal 'Mijn Rechtspraak' is digitaal procederen mogelijk in uitkeringszaken tegen de SVB. Procespartijen en -vertegenwoordigers loggen in via 'Mijn Rechtspraak' met DigiD (voor burgers); eHerkenning (voor organisaties en andere juridische professionals) of met de Advocatenpas (voor advocaten). Via inloggen digitale diensten Rechtspraak kunt u meer informatie lezen over de mogelijkheden om toegang te krijgen tot de digitale diensten van de Rechtspraak. Wilt u alvast meer lezen over digitaal procederen via Mijn Rechtspraak? Bekijk dan de pagina veelgestelde vragen digitaal procederen.

Digitale Toegang

Digitaal procederen is vooralsnog vrijwillig, maar wordt op enig moment verplicht voor juridische professionals. Alleen uitkeringsgerechtigden mogen daarna nog op papier procederen. Digitaal procederen is onderdeel van digitalisering binnen de Rechtspraak. De Rechtspraak realiseert de komende jaren eenvoudige digitale toegang voor alle rechtzoekenden en hun procesvertegenwoordigers in de rechtsgebieden civiel recht en bestuursrecht. 

Uitspraken