Partijen geselecteerd voor testen van systeemkoppeling

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Partijen geselecteerd voor testen van systeemkoppeling
Den Haag, 08 april 2016

De Rechtspraak heeft twee combinaties van advocatuur en softwareleverancier geselecteerd om haar systeemkoppeling met professionele partijen te testen. Het zijn de ‘Aneto’ combinatie (samenwerkingsverband tussen onder meer Delissen Martens Advocaten, GMW, Van de Feltz, Epona en Urios) en de ‘Basenet’ combinatie (samenwerkingsverband tussen onder meer Bosselaar & Strengers advocaten, VDT Advocaten, NeXT Advocaten en Basenet).

De Rechtspraak deed eerder een oproep voor testpartners. De genoemde twee partijen voldoen aan de gestelde criteria.
Digitaal procederen wordt in de toekomst verplicht. Daarvoor wordt het webportaal Mijn Rechtspraak ontwikkeld. Organisaties zoals advocaten- en deurwaarderskantoren of bestuursorganen met een groot aantal zaken kunnen er straks voor kiezen om hun eigen administratiesysteem direct aan te sluiten op het Rechtspraaksysteem: het zogenoemde Aansluitpunt Rechtspraak.

Gebuikerservaringen

De Rechtspraak werkt voor het testen van het Aansluitpunt Rechtspraak al samen met Topicus, Epona en Silex een samenwerkingsverband van advocatenkantoren. Om in de meest brede zin gebruikerservaringen te verkrijgen, zijn nu de twee andere testpartners toegevoegd.

Zie ook: Modernisering Rechtspraak

Uitspraken

Meest gelezen berichten