Laden...

25 augustus pro-formazitting rechtszaak dood Peter R. de Vries: informatie voor pers en publiek

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > 25 augustus pro-formazitting rechtszaak dood Peter R. de Vries: informatie voor pers en publiek
Amsterdam, 17 augustus 2022

Op donderdag 25 augustus vindt in de rechtbank Amsterdam weer een pro-formazitting plaats in de strafzaak Iraklia, over de dood van Peter R. de Vries. De zitting start om 10.00 uur in de rechtbank Amsterdam aan de Parnassusweg 280.

Pro-formazitting

Afgelopen 11 juli bepaalde de rechtbank dat de geplande uitspraak op 14 juli niet door kon gaan, nadat er na de inhoudelijke behandeling van de strafzaak nog stukken aan het dossier moesten worden toegevoegd. Daarom vindt er nu weer een pro-formazitting plaats.

Informatie voor belangstellenden

Belangstellenden kunnen de zitting volgen in een van de videozalen in de rechtbank. In verband met e privacy van de betrokkenen is er geen livestream van de zitting.

In de gehele rechtbank geldt voor publiek een streng verbod op het maken van foto’s en beeld- en geluidsopnames. In de videozalen voor belangstellenden dienen mobiele telefoons en andere apparatuur te worden uitgeschakeld en opgeborgen. Op naleving van de regels zal worden toegezien door de parketpolitie.

Informatie voor de pers

Journalisten die de zitting willen bijwonen, dienen zich vooraf aan te melden. Dat kan door een e-mail te sturen naar info.rechtbankamsterdam@rechtspraak.nl. Aanmelden kan tot uiterlijk dinsdag 23 augustus om 12.00 uur. 

Voor het maken van audiovisuele opnames geldt een poolregeling. De pool is in handen van de NOS. Media die van de pool gebruik willen maken, kunnen zich rechtstreeks tot de NOS wenden. 

Meer informatie

Meer informatie over de zaak staat op www.rechtspraak.nl/peterrdevries

U kunt ook contact opnemen met de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam, telefoonnummer: 088 361 14 40, of stuur een e-mail.

Uitspraken