Rechtbank Amsterdam

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Amsterdam
Uitsnede gebouw rechtbank Amsterdam

Bezoekadres

Bezoekadres
Fred. Roeskestraat
> Routebeschrijving

Telefoonnummer
088 - 361 70 00

Openingstijden
Maandag-vrijdag: 8.30-17.00 uur

Bezoekinformatie
> Bezoekinformatie

U heeft een klacht
> Klachtenbureau

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Amsterdam 

 

Over de rechtbank

Rechtbank Amsterdam is bevoegd om in haar arrondissement recht te spreken in eerste aanleg. Dit betekent dat de rechtbank de eerste instantie is die een juridisch oordeel over een zaak of conflict geeft.

Daarna kan een procespartij (bijvoorbeeld de veroordeelde of het Openbaar Ministerie (om.nl)) in hoger beroep gaan bij gerechtshof Amsterdam. Bij rechtbank Amsterdam werken ongeveer 200 rechters en 800 andere medewerkers.

 


 

Zittingen

Zittingroosters

Op maandag tot en met vrijdag vinden er vanaf 9.00 uur (openbare) zittingen plaats op de diverse locaties van de rechtbank Amsterdam, ingedeeld per rechtsgebied.

Zitting bijwonen

Wilt u een zitting bijwonen? Dat kan, want zittingen zijn in principe openbaar. Voor groepen geldt dat zij zich vooraf moeten aanmelden.

Regels en procedures

De rechtbank Amsterdam heeft specifieke reglementen, procedures en formulieren die aanvullend zijn op of afwijkend van de landelijke regelingen.

 

Nieuws rechtbank Amsterdam  Nieuws rechtbank Amsterdam

 

 

Geen namen op Vlinderscrime en foto's wegAmsterdam6-10-2016 22:00:00 Martin Kok moet zijn berichtgeving over twee mannen (die hij ervan verdenkt verantwoordelijk te zijn voor een groot aantal liquidaties in de onderwereld) op zijn website Vlinderscrime.nl aanpassen.
Vanaf 3 oktober nieuwe hoofdingangAmsterdam29-9-2016 22:00:00 Vanaf maandag 3 oktober heeft de rechtbank Amsterdam een nieuwe hoofdingang toren G aan de Fred. Roeskestraat. Het adres van de rechtbank blijft echter ongewijzigd en wel Parnassusweg 220, 1076 AV, Amsterdam.
Pruikenbende. Nederlandse verdachte mag worden overgeleverd.Amsterdam14-9-2016 22:00:00 De rechtbank heeft vandaag beslist op het verzoek om overlevering van een Nederlandse vrouw naar Duitsland. De vrouw wordt in Duitsland verdacht van betrokkenheid bij een bankroof die zou zijn uitgevoerd door wat in de pers is aangeduid als “De pruikenbende”. De rechtbank staat de overlevering toe omdat aan de in de wet gestelde eisen voor overlevering is voldaan.

Vraag en antwoord

Wat is een apostille of legalisatie?

Met een apostilles of legalisatie wordt de echtheid van een handtekening op een document bevestigd. U kunt bij de Centrale Balie van de Rechtbank zowel terecht voor een apostilles als voor een legalisatie.

Wanneer kunnen er dossiers ingezien worden?

De wijze waarop inzage in dossiers is geregeld, verschilt per sector, gerecht en parket. In sommige gevallen zijn er vaste inzagedagen. Wilt u weten hoe de inzage is geregeld, neem dan contact op met de betreffende sector.

Ik heb een klacht over de rechtbank Amsterdam waar kan ik terecht?

De rechtbank Amsterdam heeft een klachtenregeling waarin u leest hoe en bij wie u een klacht kunt indienen.