Rechtbank Amsterdam

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Amsterdam
Uitsnede gebouw rechtbank Amsterdam

Bezoekadres

Bezoekadres
Fred. Roeskestraat
> Routebeschrijving

Telefoonnummer
088 - 361 70 00

Openingstijden
Maandag-vrijdag: 8.30-17.00 uur

Bezoekinformatie
> Bezoekinformatie

U heeft een klacht
> Klachtenbureau

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Amsterdam 

 

Over de rechtbank

Rechtbank Amsterdam is bevoegd om in haar arrondissement recht te spreken in eerste aanleg. Dit betekent dat de rechtbank de eerste instantie is die een juridisch oordeel over een zaak of conflict geeft.

Daarna kan een procespartij (bijvoorbeeld de veroordeelde of het Openbaar Ministerie (om.nl)) in hoger beroep gaan bij gerechtshof Amsterdam. Bij rechtbank Amsterdam werken ongeveer 200 rechters en 800 andere medewerkers.

 


 

Zittingen

Zittingroosters

Op maandag tot en met vrijdag vinden er vanaf 9.00 uur (openbare) zittingen plaats op de diverse locaties van de rechtbank Amsterdam, ingedeeld per rechtsgebied.

Zitting bijwonen

Wilt u een zitting bijwonen? Dat kan, want zittingen zijn in principe openbaar. Voor groepen geldt dat zij zich vooraf moeten aanmelden.

Regels en procedures

De rechtbank Amsterdam heeft specifieke reglementen, procedures en formulieren die aanvullend zijn op of afwijkend van de landelijke regelingen.

 

Nieuws rechtbank Amsterdam  Nieuws rechtbank Amsterdam

 

 

Pegida mocht logo met hakenkruis tonenAmsterdam7-12-2016 23:00:00<p>De voorman van Pegida mocht tijdens een demonstratie in Amsterdam op 27 februari 2016 wel het hakenkruis als onderdeel van het logo van Pegida tonen. Dat heeft de kantonrechter bepaald.<br></p>
Bierfiets mag voorlopig blijvenAmsterdam5-12-2016 23:00:00<p>De bierfiets verdwijnt voorlopig niet uit het centrum van Amsterdam. <br>De gemeente dient het gebiedsverbod, dat op 1 januari 2017 in zou gaan, beter te onderbouwen. Ook moet zorgvuldiger worden gekeken naar de gevolgen van het verbod voor de bierfietsexploitanten. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Amsterdam vanmorgen bepaald.</p>
Tot vijf jaar gevangenisstraf voor grootschalige oplichtingAmsterdam30-11-2016 23:00:00<p>De rechtbank Amsterdam heeft zeven mannen celstraffen opgelegd van twaalf maanden tot vijf jaar voor onder meer deelname aan een criminele organisatie, gericht op grootscheepse faillissementsfraude en flessentrekkerij. Via veertien ‘plof’ vennootschappen bestelden zij voor 2,5 miljoen euro aan goederen, zonder hiervoor te betalen. De spullen werden direct doorverkocht. Door de bedrijven vervolgens failliet te laten verklaren of te laten ontbinden, bleven de leveranciers met lege handen achter. In vierenhalf jaar werden zo ruim driehonderd leveranciers gedupeerd.</p>

Vraag en antwoord

Wat is een apostille of legalisatie?

Met een apostilles of legalisatie wordt de echtheid van een handtekening op een document bevestigd. U kunt bij de Centrale Balie van de Rechtbank zowel terecht voor een apostilles als voor een legalisatie.

Wanneer kunnen er dossiers ingezien worden?

De wijze waarop inzage in dossiers is geregeld, verschilt per sector, gerecht en parket. In sommige gevallen zijn er vaste inzagedagen. Wilt u weten hoe de inzage is geregeld, neem dan contact op met de betreffende sector.

Ik heb een klacht over de rechtbank Amsterdam waar kan ik terecht?

De rechtbank Amsterdam heeft een klachtenregeling waarin u leest hoe en bij wie u een klacht kunt indienen.