Rechtbank Amsterdam

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Amsterdam
Uitsnede gebouw rechtbank Amsterdam

Bezoekadres

Bezoekadres
Parnassusweg 220
1076 AV Amsterdam
> Routebeschrijving

Telefoonnummer
088 - 361 70 00

Openingstijden
Maandag-vrijdag: 8.30-17.00 uur

Bezoekinformatie
> Bezoekinformatie

U heeft een klacht
> Klachtenbureau

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rectbank Amsterdam 

 

Over de rechtbank

Rechtbank Amsterdam is bevoegd om in haar arrondissement recht te spreken in eerste aanleg. Dit betekent dat de rechtbank de eerste instantie is die een juridisch oordeel over een zaak of conflict geeft.

Daarna kan een procespartij (bijvoorbeeld de veroordeelde of het Openbaar Ministerie) in hoger beroep gaan bij gerechtshof Amsterdam. Bij rechtbank Amsterdam werken ongeveer 200 rechters en 800 andere medewerkers.

 


 

Zittingen

Zittingroosters

Op maandag tot en met vrijdag vinden er vanaf 9.00 uur (openbare) zittingen plaats op de diverse locaties van de rechtbank Amsterdam, ingedeeld per rechtsgebied.

Zitting bijwonen

Wilt u een zitting bijwonen? Dat kan, want zittingen zijn in principe openbaar. Voor groepen geldt dat zij zich vooraf moeten aanmelden.

Regels en procedures

De rechtbank Amsterdam heeft specifieke reglementen, procedures en formulieren die aanvullend zijn op of afwijkend van de landelijke regelingen.

 

Nieuws rechtbank Amsterdam  Nieuws rechtbank Amsterdam

 

 

Celstraffen voor voorbereiding liquidatie na aanhouding KnokkestraatAmsterdam10-5-2016 22:00:00 Vier mannen zijn veroordeeld tot onvoorwaardelijke gevangenisstraffen tussen 8 en 12 jaar voor betrokkenheid en voorbereiden van een liquidatie. De mannen werden op 1 februari 2015 klemgereden in de Knokkestraat in Amsterdam-West. In de gestolen BMW bevonden volautomatische wapens met bijbehorende munitie en een jerrycan met benzine. Ook was de auto van het potentiële slachtoffer reeds voorzien van een peilbaken. Door vroegtijdig ingrijpen heeft de politie een daadwerkelijke moord kunnen voorkomen en de verdachten kunnen aanhouden.
Celstraf voor schutters huis KokAmsterdam9-5-2016 22:00:00 De twee mannen die hebben geschoten op het huis van Martin Kok in november vorig jaar krijgen respectievelijk één en anderhalf jaar gevangenisstraf. Dat heeft de rechtbank bepaald. Eén van de twee daders krijgt een hogere straf omdat hij ook wordt veroordeeld voor verboden wapenbezit en een poging tot inbraak.
Brein achter PlanB4you veroordeeld tot drie jaar celAmsterdam3-5-2016 22:00:00 Een 55-jarige man is veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf voor het medeplegen van oplichting en gewoontewitwassen. De rechtbank acht bewezen dat de man als oprichter en eigenaar van het netwerkconcept PlanB4you op gewiekste en overtuigende wijze ongeveer 17.000 personen in binnen- en buitenland heeft bewogen tot de inleg van geldbedragen van in totaal bijna 5 miljoen euro. Hij hield de leden voor dat hij het inleggeld zou investeren in daadwerkelijke economische projecten waarmee torenhoge rendementen gehaald zou worden. In werkelijkheid waren deze beloften op drijfzand gebaseerd en wist hij louter zichzelf te verrijken.

Vraag en antwoord

Wat is een apostille of legalisatie?

Met een apostilles of legalisatie wordt de echtheid van een handtekening op een document bevestigd. U kunt bij de Centrale Balie van de Rechtbank zowel terecht voor een apostilles als voor een legalisatie.

Wanneer kunnen er dossiers ingezien worden?

De wijze waarop inzage in dossiers is geregeld, verschilt per sector, gerecht en parket. In sommige gevallen zijn er vaste inzagedagen. Wilt u weten hoe de inzage is geregeld, neem dan contact op met de betreffende sector.

Ik heb een klacht over de rechtbank Amsterdam waar kan ik terecht?

De rechtbank Amsterdam heeft een klachtenregeling waarin u leest hoe en bij wie u een klacht kunt indienen.