Laden...

Bart van Meegen nieuwe president rechtbank Amsterdam

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Bart van Meegen nieuwe president rechtbank Amsterdam
Amsterdam, 25 augustus 2023

De rechtbank Amsterdam is verheugd om aan te kondigen dat vanaf 1 oktober 2023 mr. H.J.H. (Bart) van Meegen de nieuwe president wordt van de rechtbank Amsterdam. Van Meegen neemt de rol over van mr. C.M. (Christa) Wiertz-Wezenbeek, die vanwege persoonlijke redenen stopt als president.

Van Meegen komt van de rechtbank Overijssel, waar hij in 2015 rechterlijk bestuurslid werd om in 2018 benoemd te worden tot president. Daarvoor was hij onder meer afdelingsvoorzitter Privaatrecht van de rechtbank Amsterdam. Bart van Meegen: “Ik ben ontzettend trots dat ik het stokje van Christa Wiertz mag overnemen. Ik heb goede herinneringen aan mijn tijd bij de rechtbank Amsterdam en ik zie ernaar uit om mijn opgedane ervaring als president van de rechtbank in Overijssel, waar ik geweldige jaren heb gehad, in te zetten in de dynamische metropool Amsterdam.”

Uitspraken