Laden...

Beleggers vangen bot in zaak rond faillissement Imtech

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Beleggers vangen bot in zaak rond faillissement Imtech
Amsterdam, 09 juni 2021

De rechtbank wijst de eisen van tien beleggers tegenover vier voormalige bestuurders en een voormalig commissaris van het failliete ingenieursbureau Imtech af. Ze zijn onvoldoende concreet en deels verjaard. 

De beleggers houden hen aansprakelijk voor hun verliezen als gevolg van het faillissement. Eerst eisten zij een verklaring voor recht dat de bestuurders en de commissaris onrechtmatig hadden gehandeld. Tijdens de rechtszaak veranderden zij hun eis. Zij eisten bedragen variërend van 707,50 euro tot 35.619,10 euro. 

Niets gebleken van onrechtmatig handelen

De rechtbank oordeelt dat een deel van de vorderingen is verjaard. Voor de volledigheid bespreekt de rechtbank echter wel alle verwijten die de beleggers de bestuurders en de commissaris maken. De rechtbank concludeert dat de beleggers onvoldoende concreet hebben gemaakt welk verwijt zij die vijf maken. De verwijten zijn te algemeen en niet ernstig genoeg om de bestuurders en de commissaris persoonlijk aansprakelijk te houden. De rechtbank is er niet van overtuigd dat de bestuurders en commissaris betrokken zijn geweest bij de gestelde fraude. Dat betekent dat niet is gebleken dat zij onrechtmatig hebben gehandeld. Bovendien maakten de beleggers niet duidelijk dat zij door de daden die zij die vijf verweten schade hebben geleden.

Meer informatie

Voor meer informatie, bel de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam, telefoonnummer: 088-3611440 of stuur een e-mail.


Uitspraken