Beschuldigingen EénVandaag tegen Terumo ongefundeerd

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Beschuldigingen EénVandaag tegen Terumo ongefundeerd
Amsterdam, 13 april 2016

AVROTROS moet aan de Japanse producent van medische apparatuur Terumo schadever-goeding betalen. Dat heeft de rechtbank Amsterdam bepaald. In uitzendingen van EénVandaag van 23 maart en 15 april 2015 had AVROTROS het bedrijf ervan beschuldigd dat het ondeugdelijke injectienaalden, stents en hartkatheters op de markt bracht en daarmee risico’s voor de volksgezondheid in het leven riep.

Aantijgingen niet waargemaakt

De omroep heeft deze aantijgingen niet kunnen waarmaken, zoals het Rijksinstituut voor Mili-eu en de Inspectie voor de Gezondheidszorg na de uitzendingen hebben vastgesteld. De be-schuldigingen waren afkomstig van twee voormalige werknemers van Terumo. Volgens de rechtbank heeft EenVandaag de mededelingen van deze klokkenluiders ten onrechte niet door deskundigen laten verifiëren.

Onrechtmatig

De omroep moet op haar website meedelen dat zij onrechtmatig heeft gehandeld. Verder moet dit op alle verwijzingen naar de twee uitzendingen worden vermeld. Ook twee makers van het programma hebben volgens de rechtbank onrechtmatig gehandeld.

Uitspraken

Meest gelezen berichten