Laden...

Beslissing wrakingskamer inzake rechters-commissarissen Marengo

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Beslissing wrakingskamer inzake rechters-commissarissen Marengo
Amsterdam, 01 september 2020

De verzoeken tot wraking van de rechters-commissarissen in de strafzaak Marengo worden deels niet-ontvankelijk verklaard en voor het overige afgewezen. De motivering van deze uitspraak komt zo snel mogelijk, maar is uiterlijk maandag 14 september 2020 beschikbaar.

Nu al beslissing, onderbouwing volgt later

Dat heeft de wrakingskamer bepaald, nadat de wrakingsverzoeken gisteren werden behandeld in de Bunker in Amsterdam-Osdorp. De kamer heeft deze beslissingen vandaag al bekend gemaakt. De nadere onderbouwing op schrift volgt binnen twee weken. Voor deze versnelde aanpak is in overleg met alle betrokken partijen gekozen omdat op korte termijn alweer verhoren in het Marengo-proces staan gepland.

Verhoren gaan door

De uitspraak betekent dat de reeds geplande verhoren door kunnen gaan met dezelfde rechter-commissaris die de verhoren tot nu toe heeft geleid. Ook kan de teamvoorzitter van deze rechter-commissaris bij de zaak betrokken blijven.

Meer informatie

Voor meer informatie, bel de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam, telefoonnummer: 088 361 14 40, of stuur een e-mail naar info.rechtbankamsterdam@rechtspraak.nl.

Uitspraken