Laden...

Beslissingen op onderzoekswensen Marengo

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Beslissingen op onderzoekswensen Marengo
Amsterdam, 22 april 2021

De rechtbank heeft vandaag in de strafzaak Marengo enkele beslissingen genomen op de onderzoekswensen die de verdediging heeft ingediend tijdens de regiezitting van 16 april 2021.

In dit bericht zijn de beslissingen samengevat. De volledige tekst van de beslissingen is beschikbaar via de link onderaan de pagina.

Inzage in vergoedingen kroongetuige

De verdediging van Mohamed R. heeft gevraagd om volledige inzage in de financiële verplichtingen die de Staat met de raadslieden van de kroongetuige is aangegaan. De rechtbank wijst dit verzoek af. Het gaat hier om de vergoeding van kosten van rechtsbijstand. De rechtbank ziet dit vooralsnog niet als gunstbetoon. De verdediging had ook vragen over betalingen aan de vertrouwenspersoon van de kroongetuige. Ook hiervan concludeert de rechtbank dat deze, indien aangenomen kan worden dat er betalingen plaatsvinden, vooralsnog niet als gunstbetoon kunnen worden gezien. 

Verzoeken horen van getuigen

De raadslieden van verdachten Mohamed el A. en Achraf B. hebben gevraagd om het horen van getuigen. De rechtbank ziet het belang van de verdediging bij het horen van deze getuigen en wijst de verzoeken daarom toe.

Overige onderzoekswensen

De rechtbank zal op overige onderzoekswensen nu nog niet beslissen, omdat op zitting niet alles aan de orde is gekomen. De rechtbank biedt procespartijen de gelegenheid om deze onderzoekswensen schriftelijk nader toe te lichten. Indien men er de voorkeur aan geeft om de (resterende) onderzoekswensen op de openbare zitting te bespreken, dan zal daar tijdens de regiezitting van 29 en 30 juni gelegenheid voor zijn.

Kijk voor meer informatie over Marengo ook op www.rechtspraak.nl/marengo.  

Meer informatie

Voor meer informatie, bel de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam, telefoonnummer: 088 361 14 40, of stuur een e-mail naar info.rechtbankamsterdam@rechtspraak.nl.

Uitspraken